От дясно на ляво: Венелина Милева, изпълнителен директор на Аджибадем

...
От дясно на ляво: Венелина Милева, изпълнителен директор на Аджибадем
Коментари Харесай

Новите собственици инвестират 15 млн. евро в обновление на болница "Токуда"

От дясно на ляво: Венелина Милева, изпълнителен шеф на " Аджибадем Сити клиник болница Токуда ", Ангел Ангелов, изпълнителен шеф на " Аджибадем Сити клиник ", и Мехмед Али Айдънлар, създател на веригата Acibadem

© Надежда Чипева Още по тематиката
Градус за фондовата борса

Един от най-големите производители на пилешко ще прави IPO на БФБ
9 фев 2018
Болници се карат кой би трябвало да се оперира с робот " Да Винчи "

В момента касата заплаща 179 интервенции годишно, само че в София се употребяват най-вече за доброкачествени формирания
1 фев 2018
Какво да създадем с общинските лечебни заведения

Те са мощно задлъжнели, извършват най-вече обществена функционалност и нямат запас да се устоят, решението е в създаване на добра незабавна помощ и връзки с регионалните лечебни заведения
18 яну 2018 Групата " Аджибадем Сити клиник " е вложила 10 млн. евро в обновяването на болница " Токуда " и откриването на нови отделения, а до края на годината ще вложи още 5 млн. евро в покупката на нова инсталация за образна диагностика, обновяването на операционните и незабавното поделение и в откриването на data център, който ще обработва документите за лекуването на пациентите. Това заяви Мехмед Али Айдънлар, мажоритарен притежател на веригата, по време на откриването на отделенията по ядрена медицина и новата клиника за лъчелечение.

Преди две години турската Acibadem и локалната " Сити клиник " купиха " Токуда " в договорка за 125 млн. евро. Българският миноритарен акционер е благосъстоятелност главно на братята Иван и Лука Ангелови от групата " Градус ". През предходната година като акционер с миноритарен дял се включи и Международната финансова корпорация (IFC), част от групата на Световната банка.

20% растеж

" Ако погледнем от финансова позиция, към момента не сме на равнището, което желаеме, само че от позиция на това да предложим качество и задоволеност на пациентите и международни стандарти на качество в обслужването сме на верния път ", разяснява Айдънлар.

Броят на пациентите в групата се е нараснал с 20% след договорката, добави Ангел Ангелов, изпълнителен шеф на " Аджибадем Сити клиник " и съсобственик на веригата в България. През предходната година в лечебните заведения от групата, които са в София и Бургас, са прегледани над 400 хиляди пациенти, а 50 хиляди са били оперирани или лекувани в самите лечебни заведения. Клиниките от групата са с най-големите доходи измежду частните лечебни заведения в България, само че към момента не бяха оповестени финансовите резултати за предходната година. За 2016 година консолидираните доходи бяха 160 млн. лева

Новата инсталация

В " Токуда " към този момент работят два апарата от последна генерация за образна диагностика на туморни болести - SPECT/CT и PET/CT. Това е инсталация, която работи с изотопи и е извънредно точна при диагностицирането на рак. Освен това болничното заведение в България е втората в Европа след клиника в Белгия, която разполага с най-новия модел уред за лъчелечение.

Лекарите чакат да понижат листата на чакащите за проучване на тумори от две седмици на една. В момента " Аджибадем Сити клиник " разполага с такава инсталация в онкоцентъра си в София. Там месечно се изследват 250 - 280 пациенти, само че очевидно потенциалът й е напълнен. Затова в " Токуда " се чака да одобряват за диагностика 150 - 180 пациенти месечно.

С новата инсталация и обновеното поделение за излъчване, както и с робота " Да Винчи ", с който точно се оперират тумори, " Токуда " на процедура ще затвори цялостния цикъл от диагностика, интервенции, химиотерапия и лъчелечение при ракови болести. Онкоцентърът на групата на " Цариградско шосе ", който е най-голямата частна клиника в България за лекуване на рак, има също най-новата инсталация и просторни отделения за диагностика и лекуване, само че не разполага с хирургично звено. Така двете столични лечебни заведения на групата ще бъдат сложени в директна конкуренция.

Повече ВИП-стаи

Веригата е вложила в цялостно възобновяване на отделенията за ортопедия и рехабилитация, като се чака през главен ремонт да минат и останалите отделения на " Токуда ", които към този момент са на възраст над 11 години.

Директорът на болничното заведение доктор Венелина Милева разяснява, че за чисто битовите първокласни условия пациентите ще доплащат обособена такса. В момента към 20% от миналите в болница доплащат за лекуването си, като към 70% от доплащането е за избор на екип или лекуващ доктор.
Повече от 100 клинични пътеки ще бъдат с малко по-високи цени

" Постигнахме единодушие с Българския лекарски съюз по Националния рамков контракт и планът към този момент е качен за публично разискване. Над 100 клинични пътеки ще бъдат с увеличени цени ", заяви шефът на здравната каса проф. Камен Плочев, който участва на откриването на обновените отделения. По думите му най-голямо е нарастването на клиничните пътеки в педиатрията и в гинекологията. " Повечето пътеки са увеличени приблизително с 3%, само че има нараствания и със 7-8% ", означи проф. Плочев.
Българският лекарски съюз настояваше за нарастване на всеобщите клинични пътеки, по които работят общинските лечебни заведения, с цел да може да се обезпечи съществуването им.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР