От движението Системата ни убива настояват да бъдат извършени проверки

...
От движението Системата ни убива настояват да бъдат извършени проверки
Коментари Харесай

От Системата ни убива настояват за проверки във всички центрове от семеен тип

От придвижването " Системата ни убива " упорстват да бъдат осъществени инспекции във всички Центрове за настаняване от фамилен вид в страната.
Искането е отправено в писмо до президента, ръководителя на Народното събрание, премиера, основния прокурор и омбудсмана.
Повод за настояването е излъченият преди седмица филм на Военновъздушни сили за протичащото се в центровете, където се отглеждат деца.
От самодейността упорстват да бъде открито действителното положение на децата и хората, настанени в тези институции, да бъдат посочени виновниците за неглижирането на деца и на хора с увреждания и да се потърси лична отговорност. В писмото се упорства още в инспекциите да вземат участие лекари и представители на гражданското придвижване " Системата ни убива ".
Припомняме, че Военновъздушни сили излъчи документалния филм " Скритите деца на България ". Авторката Кейт Блюит се връща в България, с цел да наблюдава ориста на три деца от вкъщи в Могилино, чиято история описа преди 12 години. Тогава филмът на Военновъздушни сили предизвика промяна и замяната на домовете с по-малки центрове от фамилен вид.
Авторката Кейт Блюит се среща със същите деца в новите центрове. Изводът й е, че макар измененията, изискванията на изолираност и отношението към децата са същите. Преди дни по искане на три организации, едната българска, съдът на Европейския съюз образува дело против Европейската комисия, тъй като отхвърли да спре финансирането за създаване такива домове у нас.
В петък от общественото министерство излязоха с позиция по проблема. В нея се споделя, че инспекция е открила, че всички деца и младежи в центровете са в положително положение, вижда се прогрес в развиването и обществените умения и положително качество на грижа за тях.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР