От Движение ”България на гражданите” настояха за външна проверка на

...
От Движение ”България на гражданите” настояха за външна проверка на
Коментари Харесай

Движение ”България на гражданите” иска европрокурори да проверят имотите на родните политици

От Движение ”България на гражданите” настояха за външна инспекция на имуществото на българските депутати и министри, както и на техните родственици. Те приканиха самостоятелната инспекция да бъде осъществена от прокурори от Германия, Испания и Холандия.
Необходимо е провеждането на всеобхватна интервенция "Чисти ръце " по високите етажи на властта, а не просто замитане на следващия "Гейт " с няколко незначителни политически жертви, безапелационни са от партията.
Според ДБГ не може да се разчита на антикорупционната комисия и другите български институции, защото те са авансово "обезвредени " от същите тези ръководещи, които би трябвало да ревизират.
По тази причина те считат за неотложно българското държавно управление да предложения европейски прокурори и те да ревизират всички имотни покупко-продажби на политически лица.
От ДБГ пресмятат, че единствено за пет покупко-продажби, подписани от политиците на данъчна оценка, а не на действителна цена, има възможност да са укрити налози за близо 81 000 лв.. Те се притесняват, че в случай че инспекцията откри още сходни покупко-продажби, може да се окаже, че държавният бюджет е ощетен с милиони левове.
Съмнителните покупко-продажби с първокласни парцели не са присъщи единствено на политическия уред на ГЕРБ, а и на политици от други парламентарни партии, уверени са от ДБГ. Според тях 44-то Народно заседание е въплъщение на непочтенността в политиката и напомнят за случаи като "Суджукгейт " или "Хасковогейт ".
От ДБГ са на мнение, че единственото лекуване за този "морален колапс " на политическия хайлайф е провеждането на предварителни парламентарни избори с машинно и електронно гласоподаване, които да подсигуряват промяната на корупционния модел на ръководство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР