От Движение България на гражданите (ДБГ) искаме оставката на правителството

...
От Движение България на гражданите (ДБГ) искаме оставката на правителството
Коментари Харесай

Властта феодализира страната, демокрацията е застрашена, констатира ДБГ

От " Движение България на жителите " ( ДБГ) желаеме оставката на държавното управление и предварителни парламентарни избори . Това съобщи Найден Зеленогорски, заместник-председател на ДБГ, в утринния блок на Нова телевизия.

Части от Реформаторски блок (РБ) имат по-различно отношение към държавното управление. В сходна среда няма по какъв начин да се работи дейно , без препотвърджаване на решението за опозиционност на Република България и ефикасни дейности в тази посока, сподели той по повед решението на Националния съвет на ДБГ за заледяване на участието в Република България.

 ДБГ напуща Реформаторския блок, не се борел с диктатурата на Борисов
ДБГ напуща Реформаторския блок, не се борел с диктатурата на Борисов

Настояват за основаване на антиГЕРБ коалиция

Кабинетът показва национал-популизъм, в Народното събрание има единствено кавги и не се реализират никакви политики, а концепциите за одържавяване на ЧЕЗ или военни предприятия са неприемливи. Подобни неща нямаше в предходния парламент, съобщи Зеленогорски.

Демокрацията е застрашена, има опити за феодализиране на общини, а ръководството замете значими промени, които успяхме да наложим в 43ото Народно събрание - машинното и електронно гласоподаване, които се чудят по какъв начин да анулират, започване на промени в образованието и опазването на здравето, превъоръжаване.

Антикорупционното законодателство беше сменено, сътвори се орган, чиято самостоятелност не може да бъде обезпечена. Бях вписан е тефтерчето на Златанов и се надявам да не забележим още веднъж същите механизми, разяснява част от причините за искане на оставка на държавното управление Зеленогорски.

И Оруел не може да напише драма като тази с ЧЕЗ. Очевидно е, че зад тази дама има скица, която никой не желае да разкрие. Когато се спре тока на 3 млн. българи, тъй като компанията не може да се оправи, институциите може и да се сетят, че имат отговорности, отговори на въпрос за договорката за ЧЕЗ заместник-председателят на ДБГ.

ДАНС не действаха дейно при случая с КТБ, няма гаранции, че за енергетиката ще го създадат, по тази причина ние не поддържаме сходно предложение, добави Зеленогорски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР