От две седмици в София има още един начин на

...
От две седмици в София има още един начин на
Коментари Харесай

Германски институт определи електрическите скутери като скъпи и опасни

От две седмици в София има още един метод на за градско предвижване - с електрически скутери. Компанията Lime пусна 150 тротинетки в столицата, които могат да бъдат наемани елементарно посредством мобилно приложение от всекиго. За да улесни предвижването, Столична община даже обособи специфични паркоместа за тях. Въпреки това се повдига един въпрос - какъв брой безвредно и (финансово) свястно е предвижването с сходни транспортни средства в града?

Отговор дава немският институт Stiftung Warentest, който се занимава с тестването и оценяването на артикули и услуги от всевъзможен тип. Последният му тест е точно на електрически скутери.

Както у нас, по този начин и в Германия наемането им е оригиналност, към която има огромен интерес. Ето за какво институтът подлага на съпоставяне 4 доставчика на услугата - Circ, Tier, Voi и Lime, които оперират и в София. Резултатите обаче надалеч не са впечатляващи, даже в противен случай.
 Lime стъпва в София
Най-голямата компания за споделени електрически тротинетки в света стъпи и в София

В столицата има 150 скутера, а първичната цена за тях е 1,50 лв. и по 30 стотинки на минута

" Цените за пътешестване с електрически скутер са високи, а приносът им за по-чист градски превоз стеснен ", се споделя в публично прессъобщение на Stiftung Warentest. В Германия цените на услугата са сходни на тези у нас - 0.25 евро на минута и 1 евро първична такса. В София те са 1.5 лв. за отключване + 0.30 лв. на минута.

" Заедно с това приложенията (б.р. на доставчиците) събират повече данни от нужното ", установяват още от института. Тук специалистите на института откриват, че прекалено много непотребни данни се изпращат към сървърите на компанията, както при Android консуматори, по този начин и при iOS, без да е ясно с каква цел. Общите условия за потребление на услугата също са мъчно откриваеми за потребителите.

Stiftung Warentest подлага скутерите и на полеви тест. Тримата души, които са тествали тротинетките в Берлин, показват и рецензия във връзка с комфортното напредване с тях. " Пътуването с тях е наслаждение, до момента в който обаче не се премине през бордюри или неравни повърхности ", споделят усещанията си те. Някои от тях даже са прекратили пътуването си поради подозрения за сигурността си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР