От две години насам Марк Зукърбърг обещава на потребителите на

...
От две години насам Марк Зукърбърг обещава на потребителите на
Коментари Харесай

Facebook, събирането на данни и как да изтрием историята, която платформата пази за нас

От две години насам Марк Зукърбърг дава обещание на потребителите на Фейсбук инструмент, посредством който да наблюдават и трият информацията, която платформата събира за тях, и ето, че най-сетне обещанията му се материализираха.

От през днешния ден в профила на всеки от нас има бутон, който води към страница с всичко, което Фейсбук е записал за нас.

Важно е да отбележим, че надалеч не приказваме единствено за държанието ни в самата обществена мрежа.

Фейсбук събира информация за всеки консуматор и от страниците, които нямат нищо общо с платформата, само че имат алтернатива за влизане с Фейсбук профил или имат вградени бутони за харесване и шерване.

От тези страници Фейсбук черпи информация за желанията и ползите ни, и употребява тези данни, с цел да ни доставя най-подходящите за нас реклами.

Новата алтернатива за инспекция и търкане на тези данни може да бъде открита в " Настройки " (Settings), когато кликнем върху дребната стрелка, сочеща надолу, в горния десен ъгъл, в случай че влизаме в мрежата през уеб браузър.

В новоотворения прозорец ще забележим каре с разнообразни бутони отляво, като третият от горната страна надолу е " Вашата информация във Фейсбук " (Your Фейсбук Information).

Този бутон ни води непосредствено към директорията с персоналната ни информация, където можем да я разгледаме и изтрием.

Можем също по този начин да забраним на Facebok да ни следи отсега нататък, само че даже и в този случай Фейсбук ще продължи да събира данни " за измервателни цели ", каквото и да значи това. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР