От две години насам Марк Зукърбърг обещава на потребителите на

...
От две години насам Марк Зукърбърг обещава на потребителите на
Коментари Харесай

Как да изтрием данните, които Facebook събира за нас

От две години насам Марк Зукърбърг дава обещание на потребителите на Фейсбук инструмент, посредством който да наблюдават и трият информацията, която платформата събира за тях, и ето, че най-сетне обещанията му се материализираха.
 Фейсбук, историята ни в обществената мрежа и за какво отхвърлят да я изтрият
Фейсбук отхвърля да изтрие историята ни в платформата

Какъв е смисълът на Clear History услугата

От през днешния ден в профила на всеки от нас има бутон, който води към страница с всичко, което Фейсбук е записал за нас.

Важно е да отбележим, че надалеч не приказваме единствено за държанието ни в самата обществена мрежа.

Фейсбук събира информация за всеки консуматор и от страниците, които нямат нищо общо с платформата, само че имат алтернатива за влизане с Фейсбук профил или имат вградени бутони за харесване и шерване.
 Снимка 463980

От тези страници Фейсбук черпи информация за желанията и ползите ни, и употребява тези данни, с цел да ни доставя най-подходящите за нас реклами.

Новата алтернатива за инспекция и търкане на тези данни може да бъде открита в " Настройки " (Settings), когато кликнем върху дребната стрелка, сочеща надолу, в горния десен ъгъл, в случай че влизаме в мрежата през уеб браузър.

В новоотворения прозорец ще забележим каре с разнообразни бутони отляво, като третият от горната страна надолу е " Вашата информация във Фейсбук " (Your Фейсбук Information).
 Марк Зукърбърг, Фейсбук и за какво все по-малко хора желаят да работят за компанията
Все по-малко хора желаят да работят за Фейсбук

Приетите оферти за работа са спаднали съвсем двойно

Този бутон ни води непосредствено към директорията с персоналната ни информация, където можем да я разгледаме и изтрием.

Можем също по този начин да забраним на Facebok да ни следи отсега нататък, само че даже и в този случай Фейсбук ще продължи да събира данни " за измервателни цели ", каквото и да значи това.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР