От два месеца виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим са емигранти,

...
От два месеца виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим са емигранти,
Коментари Харесай

Хасан и Ибрахим емигрираха

От два месеца виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим са емигранти, научи HotArena.  Малките музикални гении отпътуваха за Германия, където живеят и учат.

В немската столица Берлин те са признати в влиятелната Висша музикална академия „ Ханс Айслер ”.

" Със синовете ми към този момент живеем в Германия.

Майка им сега е тук, само че ще се върне в България при дъщерите ни. Осъзнахме, че Хасан и Ибрахим ще получат обучение от най-високо равнище в тукашната музикална академия.

Ако желаят да реализират огромни триумфи в името на България, би трябвало да се учат в най-хубавите учебни заведения в света. Преди да бъдат признати, изкараха едномесечен предварителен курс по немски език. В момента се водят младши студенти и са в класа по пиано на Бригита Воленвебер ", споделя татко им Дениз Игнатов, представен от „ България през днешния ден ”.

По думите му, близнаците се усещат доста добре в Германия и се ориентират чудесно в Берлин. Вече даже вървят на учебно заведение сами.

Семейството няма никакво желание да се връща в България, а вместо това възнамеряват трайно да се открият в Германия. „ Тук ще станат музиканти от международно равнище ", споделя още татко им.

Само допреди два месеца фамилията живееше в Шумен, до момента в който близнаците учеха във Варна.

Хасан и Ибрахим въпреки всичко ще продължат да се връщат и в България. На 25 октомври те ще вземат участие в огромен концерт в столичната зала „ България ”.

Събитието се провежда от Полски културен институт у нас и там те ще изпълнят произведения на Фредерик Шопен. Близо седмица по-рано—19 октомври, близнаците ще изнесат първия си концерт в Германия.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР