От два дни Костадин Костадинов – председателят на Възраждане“, е

...
От два дни Костадин Костадинов – председателят на Възраждане“, е
Коментари Харесай

Костадинов на конгреса на Алтернатива за Германия: Общата ни цел е да запазим нашата цивилизация и традиции

От два дни Костадин Костадинов – ръководителят на „ Възраждане “, е формален посетител на конгреса на „ Алтернатива за Германия “, която сега е втора политическа мощ в страната.
 
На него той произнесе приветствена тирада пред делегатите. Костадинов беше изпратен с овации към мястото си в залата, откакто речта му изправи всички присъстващи на крайници, оповестяват от партията.

Публикуваме цялостния текст на речта му:
 
Уважаеми госпожи и господа, скъпи съидейници от „ Алтернатива за Германия “, драги посетители.

Днес, при започване на ХХI век, Германия продължава да бъде главният дирек на Европа, по този начин както е през последните повече от 1000 години. През последните няколко десетилетия обаче този дирек е нападнат от доста направления. А когато този дирек се разклаща, се разклаща и Европа.

Наясно съм, че вие тук сте хората, които са поели голяма отговорност, тъй като с изключение на стабилността във вашата страна, вие сте натоварени и със стабилността на Европа. Вие сте хората, които желаете Германия да продължи да бъде мощна и самостоятелна страна.

Ние българите имаме най-старата национална страна в Европа. Преди 1200 година нашите две страни са имали обща граница по река Дунав, а първият българо – немски съюз е подписан през 862 година сред нашите владетели Борис I и Людвиг II Немски. Връзките ни постоянно са били мощни. Преди 144 години ние българите избрахме за собствен княз представител на немската династия Батенберг, а по-късно отпред на нашата татковина застана друга немска династия - Сакскобурггота. Бяхме съдружници в няколко войни през предишния век, съдружници сме и сега. Цялата тази традиция ни задължава да продължаваме да стоим дружно, с цел да бъдем мощни дружно в името на България, на Германия и на Европа. За страдание, обаче, Германия, въпреки и да е сърцето на Европа и да е най-силната икономическа мощ на нашия континент, продължава да бъде държана в едно несъответстващо на нейната историческа роля и позиция политическо състояние. Крайно време е вашата страна да заеме полагащото ѝ се място на Велика мощ и то освен в Европа.

Защото, скъпи другари, мощна Германия значи мощна Европа, а през днешния ден повече от всеки път нашият континент и нашата европейска цивилизация имат потребност от мощно водачество в отбрана на обичайните европейски християнски полезности. Ето за какво поздравявам всички вас, представителите на „ Алтернатива за Германия “, тъй като това възобновление на историческата роля на Германия може да бъде сторено единствено от вас като единствените достоверни носители на обичайните немски полезности в немската политика.

Знам, че ви е мъчно, и знам, че не е елементарно, само че също по този начин знам една остаряла тевтонска мъдрост на тевтонския медал, която гласи: " Колкото по-силни са враговете, толкоз по-голяма е славата и успеха над тях. "

Партията, на която съм ръководител в България – „ Възраждане “, е изправена пред безусловно същите проблеми и трудности, пред които сте изправени и вие. Противниците ни също са общи. Всички тези, които не желаят развиването на обичайна европейска цивилизация и мощни национални страни и култури в Европа.

Уважаеми госпожи и господа, скъпи съидейници от „ Алтернатива за Германия “,  след като проблемите ни са общи, откакто съперниците ни са общи, е безусловно наложително и нашите дейности да бъдат общи. Българският народен лозунг гласи следното „ Съединението прави силата “. От вас в Германия, от нас в България, от всички загрижени за нашия общ европейски дом се желае да създадем всичко належащо, с цел да можем да запазим нашата цивилизация, нашите обичаи, нашата християнска вяра, нашите култури и нашите национални езици, без които Европа просто няма да бъде европейска.

Пожелавам триумф на „ Алтернатива за Германия “. Надявам се скоро вашата партия да стане първа политическа мощ,  да ръководи за положителното на Германия и за положителното на Европа. Да живее Германия! Да живее България!

Тези думи изправиха цялата зала на крайници, а присъстващите изпратиха с овации българския водач.

„ Гордея се с българския език и желая той да се чува повече в Европа и поради това произнесох и речта си на моя роден език. След нея получихме предложения за срещи със сродни партии от Франция, Португалия, Белгия, Австрия, Финландия и Испания. На собствен ред ние също ще ги поканим в България. Догодина, след единствено 10 месеца, има европейски избори. „ Възраждане “, която към този момент е водеща политическа мощ в България, ще се трансформира във фактор и в Европа. “, разяснява Костадинов след речта си. "  
https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/3622782077941565/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР