От душовете в хотелските стаи до басейна на покрива всичко

...
От душовете в хотелските стаи до басейна на покрива всичко
Коментари Харесай

Златен хотел отвори врати във Виетнам. Цената за нощ е $250

От душовете в хотелските стаи до басейна на покрива всичко в хотел в Dolce Hanoi Golden Lake във Виетнам е златно.

Петзвездният първокласен хотел в столицата на Виетнам, който се счита за първия в света напълно позлатен хотел - отвори златните си врати за гости тази седмица, след 11 години строителство и към 200 милиона $, вложени в него, написа Business Insider.

Всичко от тавана на фоайето до тоалетната седалка е позлатено. Но въпреки и да наподобява, че лъскавият хотел е наличен единствено за най-богатите в света, притежателите му споделят, че цените на стаите стартират от 250 $ за нощувка и по този начин се надяват да привлекат елементарни хора, освен богатите.

25-етажният хотел Dolce Hanoi Golden Lake безусловно се къпе в злато. Той разполага с 400 стаи, издигнат е от Hoa Bing Group и ще работи под американската марка Wyndham Hotels.

Повечето предмети и мебели и в петзвездния хотел са били подложени на обработка със злато, без значение дали става въпрос за лъскавия позлатен таван във величественото предверие, или златните асансьори, които водят гостите до стаите им. Дори басейнът на покрива, с необятен аспект към града е позлатен.

Почти 54 000 квадратни фута позлатена керамика е употребена на външните стени на хотела, с цел да може да свети извън.

Освен това целият интериор е позлатен, като някои стаи разполагат и с царствена златна вана, даже и златни тоалетни.

Според уебсайтът на хотела даже храната се се сервира с " мистериозно златисто вещество ".Чашките за кафе също са от 24-каратово злато.

Цените на стаите стартират от $250 на нощ, защото хотелът се надява да притегли хора от всевъзможни съсловия. Гостите, които към този момент са имали късмет да отседнат в хотела, съпоставят чувството с това да бъдат третирани като звезди.

" Наистина се любувах на първокласната атмосфера. Промених мнението си какъв може да бъде луксът. Други първокласни хотели нормално употребяват мрамор като плочки, само че тук всичко е позлатено до мивката ", споделя един от първите посетители.

Според хотела някои от стаите са налични, защото цялото злато се добива на локално равнище, което спомага за понижаване на строителните разноски.

" Нашата група има фабрика, която може да прави позлатени неща, тъй че разноските за съоръжение и мебели тук са много евтини ", сподели Дуонг, представен от Daily Mail.

Въпреки че хотелът към момента не е имал толкоз доста гости заради продължаващата пандемия от ковид, притежателите му се надяват, че ще имат повече гости и ще печелят повече през идната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР