„От другата страна е името на първата мащабна социална кампания

...
„От другата страна е името на първата мащабна социална кампания
Коментари Харесай

Звездата от „Доза Щастие“ даде старт на кампания „От другата страна“

„ От другата страна " е името на първата огромна обществена акция на едноименната фондация, основана от Весела Тотева (на снимката) и подкрепена от огромна част от екипа на кино лентата „ Доза Щастие ". Чрез видео истории, режисирани от Яна Титова и ориентирани към обособените генерации, се търси по-отговорно обществено държание и един по-открит и откровен спор по наболялата тематика за зависимостите във всичките им форми. Четири къси филмчета, които могат да бъдат изгледани на уеб страницата на фондацията (представят другите гледни точки към проблем, зародил в едно семейство. Ролята на родителите е поверена на Силвия Лулчева и Васил Бинев, които останаха в сърцата на феновете като майката и бащата на Весела Тотева в „ Доза Щастие ". Талантливите Маргарита Стойкова и Мартин Ангелов пък поемат функциите на двете деца.

Кампанията е част от плана „ С Доза Щастие - за бъдещето на младежите ", чиято концепция е да откри един по-различен, наличен и ефикасен метод към подрастващите и казуса със зависимостите. Паралелно с това продължава самодейността за визити в редица градове из цялата страна, придружени с прожекции, полемики и персонални срещи на съидейниците на фондацията с младежите.

„ Последните градове, които посетихме, са Казанлък, Банско, Нови пазар, Габрово и Годеч. Целият екип осъзнахме, че колкото и да сме изморени, след тези срещи постоянно сме изпълнени с изключителна сила и религия. При диалозите с младежите в България съзнавам, че до тях доближава прекомерно малко качествена информация по проблемите със зависимостите. Явно и самите родители имат незадоволителна визия. Всички търсят отговори, било за себе си или за близки, само че нямат смелостта и ясната концепция към кого да се извърнат. Нашият метод е през персоналните истории, изцяло непосредствен - както правеше мама, в комбиниране с професионалния взор на експерт. Вярвам, че това е добър път, който може да въодушеви всеки да помогне на себе си или на непосредствен. Всеки един живот е от голяма важност ", споделя Валентина Каролева, понастоящем главен представител на фондацията.

Дебютният пълнометражен филм на Яна Титова „ Доза Щастие " развълнува стотици хиляди фенове в България и Европа със своя откровен взор към персоналната история на журналиста Весела Тотева и нейната битка със зависимостта. Лентата, в която Валентина Каролева изигра основната роля и се превъплъти в своята майка, употребява за основа книгата „ Падение и избавление ", описваща от първо лице затъването в клопката на опиатите и нелекия противоположен път към вярата.

Вдъхновена от позитивните реакции след излизането на романа, Весела Тотева основава фондация „ От другата страна " през 2017. В нейна основна цел се трансформират срещите с младежите и персоналният образец, през който да осведоми оптимално за всичко, обвързвано с наркотичните субстанции, като въодушевява за пълностоен живот, надалеч от тях. Мисията на Весела дава убеденост на десетки, че избор и излаз постоянно има. След като тя ненадейно напусна този свят напролет на предходната година, фондацията пое самата Валентина Каролева. Окрилена от резултатите на „ Доза Щастие " и отзивите на феновете, които се свързват с нея и до момента, тя се заема да продължи идеята. Редом до нея в работата на фондацията застават Яна Титова, Алек Алексиев и Александър Каролев. Съмишленици на „ От другата страна " са фондация „ Не мигайте пред българското кино ", Марта Евтимова, Ирина Тенчева, Силвия Лулчева, Васил Бинев, Николай Стоичков, Марина Попова, „ Drugsinfo " - национална осведомителна линия за опиатите, алкохола и хазарта, асоциация „ Солидарност ", Светла Иванова, No Blink Studio, Столична община и доста други.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР