От ДПС внасят законопроект, с който искат забрана за издаването

...
От ДПС внасят законопроект, с който искат забрана за издаването
Коментари Харесай

ДПС иска забрана за издаването на златни паспорти

От Движение за права и свободи внасят законопроект, с който желаят възбрана за издаването на "златни паспорти ", с цел да се форсира процесът за отпадане на визите за Съединени американски щати. Законопроектът ще бъде импортиран в Народното събрание в първите дни на новата година.

Негови вносители са Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид.

"Поводът за днешното изказване на ПГ на Движение за права и свободи е една наша законодателна самодейност, която започва от днес-изготвянето на един законопроект, който ще бъде импортиран незабавно след празниците. Този законопроект е във връзка отчета на Европейска комисия от през вчерашния ден за напредъка на договарянията за отпадане на визите на жителите на Европейски Съюз за Съединени американски щати. В този отчет се загатват България, Румъния и Кипър и още, че в хода на напредъка на тези договаряния Американската страна е сложила три въпроса като спънка за отпадане на визите. Първият въпрос е издаването на по този начин наречените "златни паспорти ". Вторият въпрос са измамите при издаването на паспорти. Третият въпрос е корупцията на общински и държавни чиновници. Ние считаме ПГ, че би трябвало да вземем законодателно отношение по тези тематики, с цел да се форсира рухването на визите за жителите на Европейски Съюз, респективно на България, доколкото е упомената в този отчет ", сподели Йордан Цонев.

Освен това от Движение за права и свободи ще изискат цялостна инспекция за издадените досега "златни паспорти " и за това с какви учредения са издадени.

"Ще бъде напълно отстранена опцията за издаване на "златни паспорти ". И заради това, че Делян Пеевски незаслужено беше забъркан в такива изказвания, че е взел участие в схеми при издаване на такива паспорти, ние опровергахме и с обстоятелства, че няма такива данни. Ние ще пожелаеме документи за всеки съответен паспорт при какви учредения е публикуван. За всеки съответен. Надявам се там също ще открием забавни неща ", съобщи Хамид Хамид.

Още вести от през днешния ден
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР