От ДПС продължават да се заканват на премиера Кирил Петков

...
От ДПС продължават да се заканват на премиера Кирил Петков
Коментари Харесай

ДПС заплаши премиера с разкрития за „връзки с китайци“

От Движение за права и свободи не престават да се заканват на премиера Кирил Петков поради така наречен златни паспорти.

От началото на февруари придвижването се пробва да обвърже ръководещите със схеми, при които чужденци са получавали безпричинно поданство против вложения. Засега единственото, което направи е да сезира прокуратурата на съображение на сигнал от неназован източник. С него се твърди, че шефът на Българската организация за вложения Стамен Янев в виновен за това, че китайски и съветски жители са съумели непозволено да получат позволения за непрекъснато престояване или поданство, написа вестник " Сега ".

Така Движение за права и свободи получиха опция да замесят името на премиера. Причината е, че Янев, който първо застава отпред на организацията при ръководството на ГЕРБ, е преназначен на поста, когато Петков е длъжностен министър на стопанската система.

Днес депутатът от придвижването Хамид Хамид разгласи, че със съпартийците му ще внесат още веднъж предлагането си за цялостна инспекция на златните паспорти, което ръководещите един път отхвърлиха. „ Някой го е боязън от тези инспекции... Вече прозират тесните връзки и на Стамен Янев, и на дузина китайци, които са получили златни паспорти или непрекъснато престояване въз основа на несъществуващи вложения “, сподели Хамид. И се закани: „ Няма да приемем такова държание от министър-председателя, с което той се пробва да замете инспекцията, за да отбрани себе си, съпартийците си, юристите си, китайците си. Ще извадим скоро всички връзки на този стеснен кръг и на фамилиите им с китайци, които най-вероятно работят за някои други служби. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР