От ДПС искат да върнат стария режим за контрола на

...
От ДПС искат да върнат стария режим за контрола на
Коментари Харесай

ДПС внася отмяна на забраната за шума: Курортите ни ще станат старчески домове

От Движение за права и свободи желаят да върнат остарелия режим за контрола на шума навън, с цел да бъде избавен ресторантьорският бизнес. 

Движението внася законопроект, който на процедура анулира признатите през това лято текстове, с които бяха въведени солени санкции за нарушение на възбраната за шума сред 23 и 8 часа от нощни заведения и заведения, а Министерство на вътрешните работи стана единствената институция, която следи за спазването на разпоредбите. 

" Внасяме нашия законопроект, който връща остарелия режим на деяние и дава в ръцете на общините контрола за шума навън , тъй като техните пълномощия бяха конфискувани със закона ", изясни депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

По думите му с последните промени ресторантьорският бизнес е погубен и има огромен отлив от българсккте курорти. 

" Ние не желаем българският туризъм да се трансформира в пенсионерски или българските курорти да се трансформират в старешки домове. Искаме съвременни курорти, които да бъдат посещавани от повече младежи от цяла Европа ", отсече Хамид Хамид.-->

Той уточни още, че поради възбраните някои заведения даже не са отворили това лято.

" Това се дължи на принуда, която стартира малко след здрач. В 9 часа е още ярко, хората още не са седнали да вечерят и идват служители на реда, и затварят заведението ", продължи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР