От ДПС декларираха и пред президента Радев готовност да подкрепят

...
От ДПС декларираха и пред президента Радев готовност да подкрепят
Коментари Харесай

ДПС пред Румен Радев: Програмата е по-важна дори от това да има правителство

От Движение за права и свободи заявиха и пред президента Радев подготвеност да поддържат държавно управление на смяната. Условето им обаче остава същото - пред тях да бъде показана ясна стратегия за ръководство, която е по-важна от аритметическите болшинства.

Ръководството на парламентарната група, отпред с ръководителя Мустафа Карадайъ, се среща през днешния ден с президента на консултация за съставянето на редовем кабинет. От Движение за права и свободи не скриха оптимизма си, учреден на това, че в Народното събрание " има основа за разговор ".

Държавният глава беседва с политическите сили в опит да помогне при договарянията посред преди да връчи мандата на партията с най-хубав резултат от изборите - " ИТН ".

През приемната зала на Радев към този момент минаха представителите на Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България. Втората по бройка парламентарна група " ГЕРБ-СДС " обаче изненадващо отхвърли да взе участие в консултациите.

Томислав Дончев разгласи, че за партията на Бойко Борисов е чест да са разграничени " от това, което се случва ", а Десислава Атанасова акцентира, че разговорът от дълго време е нарушен.

В същото време от " ИТН " включиха Движение за права и свободи в листата с парламентарни групи, с които ще бъдат извършени съвещания. От партията на Слави Трифонов отхвърлят изрично да беседват само с представителите на обединението " ГЕРБ-СДС ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР