От доста време специалистите на AMD са заети с тестването

...
От доста време специалистите на AMD са заети с тестването
Коментари Харесай

Първите екземпляри на 7 nm графични процесори Navi вече се тестват от AMD

От много време експертите на AMD са заети с тестването на новите процесори с архитектура Zen 2, създавани в заводите на TSMC посредством 7 нанометров софтуерен развой. Но напълно неотдавна от конвейера започнаха да излизат първите опитни мостри на още едни чипове, създавани посредством 7 нанометров софтуерен развой. Това са графичните процесори Navi. Информацията е на известния уеб запас Fudzilla.

Според тази информация, първите инженерни мостри на новите графични процесори към този момент са в лабораториите на Advanced Micro Devices и демонстрират по-добри параметри от предстоящото. Засега няма никакви механически характерности.



Очаква се с прехода към по-тънки софтуерни правила AMD да успее доста да усъвършенства съотношението на консумация на електрическа сила към продуктивността в съпоставяне със сегашните 14 nm ядра Polaris и Vega.

Първите видеокарти, основани на 7 nm графични процесори Navi се чака да се появят през третото тримесечие на 2019 година. Според предварителна информация, това ще бъдат графични карти с бързодействие на равнището на GeForce GTX 1080 или Radeon RX Vega 64 при напълно демократична цена от към $250.

Очаква се AMD да се заеме с high-end пазара, където господства Nvidia, към 2020 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР