От доста време насам в Интернет се разпространяват видеа, които

...
От доста време насам в Интернет се разпространяват видеа, които
Коментари Харесай

Опасно ли е червилото, направено от пастели?

От много време насам в Интернет се популяризират видеа, които показват бюти хакове, които целят да улеснят живота ви. някои от тях са извънредно потребни и действително използвани във всекидневието, само че други са просто неуместни и даже рискови.

Един най-популярните хакове гласи да разтопите кокосово масло в купа, след което да начупите малко пастели и да ги поставите вътре. откакто се разтопят, разбърквате сместа и я изливате в уместно контейнерче, с цел да я ползвате като червило. Множество дами тестват този съвет и настояват, че са доста удовлетворени от резултата.

Но дали не излагат здравето си на заплаха?

Множество потребителки настояват, че няма проблем, тъй като употребяват пастели на чиято опаковка е обозначено, че са токсични т.е. даже и дете да изяде всички пастели от пакта, нищо няма да му стане. Но нали знаете, че всяко нещо е отровно в избрана доза? И най-много това, което не е предопределено да се поставя по лицето и устните ни.

 Опасно ли е червилото, направено от пастели? pixabay.com

Също по този начин имайте поради, че когато пастелът попадне в стомаха на детето с него не се случва нищо. Температурата в стомаха не е изключително висока и не разрешава на съставките като парафин и восък да се отделят в организма му и той просто ги изхвърля.

А когато разтопите пастела и по-късно го поставите на устните си, това към този момент е доста по-различно.

Пастелите нормално се състоят от две неща: парафинов восък и багрило/пигмент. Обикновено пигменти и багрила, употребявани в изкуството, не са предопределени и безвредни за потребление в козметиката. Козметичните пигменти и багрила се контролират от избрани институции, с цел да бъдат безвредни за приложимост в козметичните артикули.

Трябва да се означи, че елементарните бои, употребявани в изкуството, в това число азо оцветители (червено / оранжево), антрахинон (жълто), риленови багрила (по-тъмни червени) и алисаринови багрила (различни цветове) могат да причинят кожно раздразнение или контактен дерматит.

 Опасно ли е червилото, направено от пастели? pixabay.com

И тук идва още една детайлност, която ни кара да се питаме дали въобще си заслужава да се опитва сходно нещо, откакто крие толкоз вреди за здравето. Вероятно червилото, направено от пастели, няма да има и толкоз добър образен резултат като същинското.

При такава висока централизация на парафинов восък, тя евентуално червилото ще се окаже неприятна текстура и мъчно ще се популяризира върху устните. Също по този начин ще мирише на пастели.

Бихме ви посъветвали да си купите качествено червило, което е сдоказан генезис и съставки, които са подобаващи за нанасяне върху устните, в сравнение с да подлагате здравето си на сходни опити.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР