От доста време насам хората гледат на семената от чиа

...
От доста време насам хората гледат на семената от чиа
Коментари Харесай

Защо е важно да ядем семена от чиа и как правилно да ги консумираме

От много време насам хората гледат на семената от чиа с други очи. Те ги одобряват като супер храна, от която могат да извлекат само позитиви и нито един негатив. Днес ние сме решили да ви разкажем малко повече за тях и да споделим с вас по какъв начин вярно да ги консумирате.
Какво би трябвало да знаем за семената от чиа?
Тези семена са цялостни с хранителни субстанции, от които се нуждаем. Полезни са за мозъка и тялото ни. Чиа семената са превъзходен източник на омега-3 мастни киселини, както и смилаем протеин. Хубавото е, че разрешават да ги прибавяме към съвсем всяка една храна, без значение дали приказваме за десерти, салати, разядки, а даже и съществени ястия.

В семената от чиа се съдържат антиоксиданти, за които се смята, че съумяват да обезвреждат свободните радикали, увреждащи мускулите.

Може би не знаете, само че супер храната е съвършен източник и на магнезий, калций, фосфор, протеини и манган. Това значи, че потреблението им извънредно доста оказва помощ за укрепването на ноктите, костите и зъбите.

Омега-3 мастните киселини пък на собствен ред поддържат здравето на мозъка. Затова и експертите по хранене настояват, че семената са извънредно потребни за мозъка на човек.

Ако имате проблеми с кръвната захар, семената доста ще ви оказват помощ. Заради богатото си наличие на фибри, те способстват понижаването на кръвната захар и регулирането на равнищата й. Рискът от сърдечни болести и инсулт се свежда до най-малко.

С тази закуска ще свалите най-малко 4 кг за 1 седмица
Каквото и да си приказваме, закуската си остава най-важното хранене за деня и ви съветваме в никакъв случай да не я пропускате, без значение дали ст...

Освен всичко останало постоянната консумация на фибри пък се грижи за храносмилателната система и усъвършенства нейното здраве. Те също по този начин могат да ни оказват помощ да се отървем от непотребните килограми, без да се постанова да се подлагаме на безчовечен диети.
Как се употребяват семената от чиа?
Специалистите поучават дневно да се употребяват 3-4 супени лъжици семена от чиа. Имайте поради, че те са доста богати на фибри, по тази причина можете да стартирате с по-малка доза и последователно да я покачвате.

Сами избирате по какъв начин да ги похапвате. Можете да ги добавяте към всевъзможни печива, сладки и солени, да ги смесвате с кисело мляко, пудинг, салата, чорба или да ги накисвате в обичаната си напитка. Повечето хора избират да ги прибавят към смутито си. Хрупкавостта на чиа семената трансформира всяка храна в още по-апетитна.

Консумирайте чиа вярно и се възползвайте от всичките изгоди на тази супер храна!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР