От доста време исках да посетя ресторант The View. Нали

...
От доста време исках да посетя ресторант The View. Нали
Коментари Харесай

Чаша совиньон блан с гледка

От много време желаех да посетя ресторант The View. Нали знаете, колкото и да се шуми към едно място, няма по какъв начин да знаеш дали ще ти хареса, преди да си отишъл, с цел да усетиш самичък атмосферата. И макар че съм си представяла, че ще отида там на вечеря, тази седмица изненадах себе си със следобедна чаша новозеландско совиньон блан на една от масите в това голямо пространство.

Естествено, първото, което притегля тук, е гледката отвисоко, която мястото дава на своите гости (намира се на последния, 24-и, етаж). Няма по какъв начин, даже и в студа, както се случи при нас, да не излезеш, с цел да направиш няколко фотоси. НДК – на една ръка разстояние, а в далечината – златните кубета на „ Александър Невски “. Заведението е ситуирано на два етажа, има няколко по-малки зали (те са по-уютни и закътани, подобаващи за сантиментална вечеря примерно) с изключение на основната, както и няколко тераси.

Работното време стартира в 7:30 ч., като заран се оферират няколко типа закуски. Следва бюфет с няколко оферти за съответния ден, който може да се употребява до 16:00 ч. и е много комфортен примерно за чиновниците, работещи в постройката. В момента бюфет менюто включва наложително и вегетарианско и/или веган ядене.



Има, несъмнено, и а ла карт меню, включващо съществени категории (салати, предястия, супи, риба и морски блага, месни, грил, паста и ризото, пици, бургери, десерти) с по няколко оферти. Напоследък, не знам за какво, имам увлечение към стрийт фууд, по тази причина взех решение да си поръчам бургер от питка бриош със сирене халуми, ябълково колсло, айсберг и кисели краставички. Беше скромен и относително добре уравновесен откъм усети. Поднесен, несъмнено, с пържени картофки. Салатата беше в действителност микс от салати с домашно маринована сьомга – свежа композиция. А виното ви го предлагам.

Ресторантът е, както споделих, голям, заради което нерядко е зает за фамилни и корпоративни събития. Видях и детски столчета – т.е. помислено е и за най-малките гости, което не е без значение.

Ресторант The View се намира на бул. „ Витоша “ 89Б в Millennium Center.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР