От домейна на френско висше училище е поредната вълна фалшиви

...
От домейна на френско висше училище е поредната вълна фалшиви
Коментари Харесай

Домейн на френски университет изпраща фалшиви банкови имейли

От домейна на френско висше учебно заведение е следващата вълна подправени банкови известия, получени в последните дни от български консуматори.

Писмата са от името на „ УниКредит Булбанк “. Изпращани са от имейл [email protected]. Проверка демонстрира, че домейнът е на Университет „ Жул Верн “ във френския район Пикарди.

Текстът е общоприет и написан на верен български език:

„ Уважаеми клиенти,

В устрема си да Ви обслужваме по-бързо и по-добре, модернизираме системите си!

Актуализирайте информацията за вашия акаунт (следва линк).

Благодарим Ви за това, че сте наши клиенти и за проявеното схващане!

С почитание,

Екипът на UniCredit Bulbank “.

Посланията и този път са изпращани освен до клиенти на банката, само че и до консуматори, които в никакъв случай не са имали нищо общо с нея. В уеб страницата на финансовата институция няма предизвестие съответно за тази фишинг офанзива, само че след множеството талази от имейли не липсват указания по какъв начин да се предпазим от такива злонамерени опити.

„ Банкитеникога не изискват от клиентите си даване на информация през известия или имейли - те към този момент разполагат с нея при сключването на контракт с клиент “, напомнят от трезора.

Не отваряйте никога!

Самият университет „ Жул Верн “ е с над 50-годишна история и е прочут в България, защото много от нашите висши учебни заведения имат с него стратегии за съдействие и продан на студенти.

Дали и това е хакерска офанзива против висшето учебно заведение, сходна на случилите се такива напоследък с институции по целия свят, могат да кажат IT-специалисти. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР