От документите става ясно, че над 200 жители на Сърневец

...
От документите става ясно, че над 200 жители на Сърневец
Коментари Харесай

Грандиозна схема с европари и 200 ужилени! Има ли прокурорски чадър над една влиятелна бизнес дама?

От документите излиза наяве, че над 200 поданици на Сърневец са станали жертви на извънредно подла скица, с която земите им са минали в непознати ръце по втория метод.

Хората останали втрещени, когато преди повече от 6 години пробвали да продадат част от земите си с постоянни и законни бумаги. Тогава внезапно научили, че от тяхно име са били направени подправени пълномощни, с които земеделските им терени са минали при "бизнес дамата " Диана Ангелова против аренда от смешните 6 лв. на декар. Какво било учудването им, когато видяли, че в договорите за аренда, които в никакъв случай не са подписвали стояла наказателна клауза от 1000 евро на декар, а продължителността им е 25 години.

Потърпевшите незабавно сезирали полицията в града и до прокуратурата. Съдебната власт определила за наблюдаващ прокурор Радостин Рахнев от Окръжна прокуратура Стара Загора. В началото магистратът реагирал, като образувал произвеждане против незнаен причинител.

Изненадващо за пострадалите, обаче в един миг прокурор Рахнев почнал да тупка топката и да не подхваща по-активни дейности, макар предоставените доста данни и доказателства.

"Може би главната причина за това е, че Диана Ангелова живее на фамилни начала с кметския наместник Димитър Димитров. До нас доближиха притеснителни изказвания, че Ангелова се е похвалила пред свои другари, че си е уредила въпроса и никой няма да я закача ", разкри пред БЛИЦ един от ужилените от хитрата скица поданици на село Сърневец.

Хората реагирали на мудните дейности на наблюдаващия прокурор като сезирали Апелативната прокуратура в Пловдив. Магистратите в Града под тепетата дали инструкции на сътрудника си от Стара Загора да образува досъдебно произвеждане по член 248а от Наказателния кодекс.

От своя страна старозагорският прокурор обжалвал пред Върховната касационна прокуратура (ВКП). Но прокурор Ангелина Митова от ВКП още веднъж разпоредила на прокурора от Стара Загора да се съобрази с напътствието на прокуратурата в Пловдив и да образува наказателно произвеждане.

"Въпреки всички тези дейности, обаче прокурор Рахнев остана индиферентен и по този начин и не притегли към отговорност бизнес дамата. Това е доста необичайно и наподобява са правилни хвалбите й, че се е оправила и няма да има проблеми с прокуратурата.

По този метод тя години наред продължава да прибира големи суми по европейските планове ", възмутени са жителите, чийто земи са минали в непознати ръце без тяхното единодушие.



Хората считат да осведомят основния прокурор Иван Гешев, тъй като му имат вяра и са уверени, че няма да допусне избрани магистрати да разтварят чадър пред безобразията в страната. Те се надяват, че обвинител №1 ще се намеси преди да изтече 10-годишния давностен период за подобен тип закононарушения.

Екип на БЛИЦ!

Документите се пазят в редакцията. Медията ни е подготвена да даде думата и на визираните в публикацията страни.

ОЧАКВАЙТЕ ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ Пожарна охрана ТЕМАТА!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР