От догодина родителите в Девня няма да плащат такси за

...
От догодина родителите в Девня няма да плащат такси за
Коментари Харесай

По предложение на Свилен Шитов: От 2018 г. яслите и градините в Девня стават безплатни 


От следващата година родителите в Девня няма да заплащат такси за детски ясли, градини и млечни кухни. Предложението на кмета Свилен Шитов бе гласувано с цялостно болшинство на последното за годината съвещание на Общинския съвет. Сесията бе открита с коледарски театър и сурвакарски наричания в осъществяване на малчугани от детска градина „Здравец“ – кв. „Повеляново“. „През 2017-а преизпълнихме план-сметката на бюджета, а преходният излишък е в размер на 269 хиляди лв.. Същевременно общият доход от детски ясли и градини е от порядъка на 40 хиляди лв., тъй че можем да си позволим да поемем този разход, с цел да облекчим младите семейства“, обоснова се Свилен Шитов.
По негово предложение от локалния бюджет оттук насетне ще бъдат отпускани по 500 лв. за всяко новородено дете. Изискванията към родителите са да са навършили пълноправие и да живеят на територията на общината.
Общо 3 хиляди лв. еднократна финансова помощ гласоподава локалният парламент за фамилията на тризначките Йоана, Елица и Рая, които се родиха на 15 януари м.г. „Трябва да подпомогнем това прелестно семейство с единствените тризнаци, които са се раждали на територията на общината. Жестът е доста значим в точния момент“, разяснява кметът Свилен Шитов, който връчи чек на бащата на трите момиченца, известни като Талисманчетата на Девня, а на тях раздаде торбички с лакомства. С чекове от по хиляда лв. се снабдиха и двама изявени спортисти от Девня – ММА бойците Фердун Османов и Димитър Костов, които популяризираха България и родния си град пред света. Общо 7 хиляди лв. бяха отпуснати и на три църковни настоятелства на територията на общината. Средствата ще се изразходват за ремонт и фрески на православните храмове в селата Кипра и Падина, както и за украса на ритуалния дом в квартал „Повеляново“.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР