От догодина купувачът на автомобил на старо ще наследява цената

...
От догодина купувачът на автомобил на старо ще наследява цената
Коментари Харесай

При покупка на кола с нарушения, наследяваме по-скъпа Гражданска отговорност

От следващата година купувачът на автомобил на остаряло ще наследява цената на застраховката " Гражданска отговорност " от продавача. Това значи, че би трябвало да бъдем деликатни при покупка на кола - може да е била благосъстоятелност на извършител на пътя. Автомобилът ще остане в рисковата категория, или така наречен " малус ", досега, в който новият ѝ притежател кара задоволително дълго без нарушавания. За да се почисти 400 % надценка на застраховката - този интервал може да продължи до 8 години.

Нарушенията са разпределени в седем категории според от тяхната тежест. Като най-леко е несъмнено превишаване на ограничаването на скоростта отвън обитаемоте места с 10 до 30 км/ч.

Сред най-тежките нарушавания, които доста ще оскъпят застраховките, са шофиране в нетрезво положение, безчинство на пътя, съзнателно и по несъобразителност причиняване на имуществени повреди, телесни вреди и гибел.

Новата система не визира единствено водачите, а и колите. Ще бъде непокътнато рисковото минало на колата и по отношение на него ще се образува цената на застраховката при покупка от нов притежател.
Владимир Савов, член на КФН: За да се внимава какви коли се купуват, т.е. купувачът да бъде деликатен какво купува, само че и лидерът, също отново дисциплиниращо, като води недисциплинирано, че натрупва " малус " и на своето транспортно средство, което би му било по-трудно също и да продаде. Т.е. по този начин сложен дисциплиниращ резултат се търси, с цел да не може да се избяга с освобождение, продажба, прекачване на моторното транспортно средство на някой различен да изчезва " малусът ".  КФН предлага до 400% надценка на КФН предлага до 400% надценка на "Гражданска отговорност " за рискови водачи
Шофьорите с рисково държание на пътя да заплащат наложителната застраховка "Гражданска отговорност " с до 400% надценка, а спазващите прецизно правила...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР