От днешните случаи, обявени в Националната система, голям брой са

...
От днешните случаи, обявени в Националната система, голям брой са
Коментари Харесай

Новите заразени в Пловдив - от мача ЦСКА- Локомотив и баловете

От днешните случаи, оповестени в Националната система, огромен брой са свързани с визитата на футболния мач ЦСКА – Локомотив Пловдив, абитуриентските балове и следващи визити в питейни заведения и нощни заведения, военното отделение в Асеновград, надзиратели в пловдивския затвор, а останалите са единични случаи, които сега се изследват. Това сподели регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.

5-ма са диагностицираните с COVID-19 от поделението в Асеновград – 3 дами и 2 мъже, всички са на домашно лекуване. Днес в системата към този момент са регистрирани и 4-ма футболисти на Локомотив Пловдив (за които през вчерашния ден бе обявено от клуба), също по този начин с позитивна проба е и домакина на тима.

Глоби поради вчерашния футболен край. Проф. Кантарджиев: Не е най-разумното мъже да се целуват

6 от случаите имат обща връзка с това, че са били и на футболната среща за финала на купата, а по-късно са чествали в бар „ Сикретс “ или „ Бушидо “. Те са на друга възраст, най-вече младежи, мъже и дами, всички са в дома си под наблюдаване.

От новорегистрираните още веднъж има чествали абитуриентски бал – 5-ма, като по-късно всички те са траяли да честват в нощни заведения – още веднъж „ Бушидо “, „ Сикретс “, само че и двама от тях оповестяват, че са посетили дискотека „ Премиер “. От РЗИ са дадени нужните наставления и се правят епидемиологични изследвания.

Вижте новата заповед на министър Ананиев

От пловдивския затвор с позитивни проби са и двама надзиратели на домашно лекуване, като единият е гражданин на Община Карлово, а другият на Община Марица. От Община Карлово към днешна дата има регистрирани още 3 случая – 2 дами на 20 и 55г. и дете на 7г. Не са приети в болница.

Сред случаите имаме нов позитивен от Перущица – жена на 42г. евангелистка. На домашно лекуване.

В Община Родопи новите случаи са 3, които са на домашно лекуване.

Сред днешните случаи има 3-ма приети в болница – мъж на 32г. от Община Марица, мъж на 56г. от Пловдив и мъж на 49. от Община Кричим.

За страдание имаме умрял пациент от ковид – жена на 76г. от Община Стамболийски, която е имала няколко съпътстващи болести.

Общите случаи за Област Пловдив са 381, на домашно лекуване са 217 лица, оздравелите са 107.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР