От днесе започва отварянето на основните училища в Англия. Правителството

...
От днесе започва отварянето на основните училища в Англия. Правителството
Коментари Харесай

Отварят основните училища в Англия

От днесе стартира отварянето на главните учебни заведения в Англия. Правителството възнамерява да върне всички възпитаници в класните стаи преди лятната почивка, само че общини и шефове към този момент показаха подозрение в спазването на физическа отдалеченост.

Тази втора фаза на облекчение планува отваряне на главните учебни заведения, позволяване за първи път на изключително уязвимите хора в най-високата възрастова група, към 2,5 милиона британци да се виждат с близки и родственици.

Активно възобновяване на някои спортове навън като тенис, голф и конни спортове. Идеята на управляващите е да върнат в главните учебни заведения всички възпитаници до 4 седмици.

Подновяването на занятията на следващия ден обаче среща сериозна опозиция от шефовете на образователните заведения, които считат, че общественото разграничаване е невероятно да бъде спазвано, изключително, в случай че учебните заведения са цялостни. Днес министрите, за следващ път, опазиха решението за по-голямо облекчение на ограниченията, макар че научните и здравни съветници към момента показват опасения за прекалено прибързване.

Директори на учебни заведения желаят министрите да се откажат от проектите всички възпитаници в главните учебни заведения в Англия да се завърнат в класните стаи преди лятната почивка.

Първата вълна от възпитаници се чака през днешния ден. А в това време в Източен Лондон стотици нарушиха общественото разграничаване като се събраха на улично празненство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР