От днес звената Български документи за самоличност“ в столицата ще

...
От днес звената Български документи за самоличност“ в столицата ще
Коментари Харесай

Удължават работното време на паспортните служби в София

От през днешния ден звената „ Български документи за идентичност “ в столицата ще работят с удължено работно време.
Ситуацията, зародила вследствие на епидемиологичната конюнктура, се промени, в това число и във връзка с предвижданията за напора от искащи да възобновят документите си за идентичност през летните месеци, уточни Стоянка Бумбарова, шеф бранш в отдел „ Български документи за идентичност “ в Столична дирекция на вътрешните работи. Тя напомни, че още през предходната година е основана организация в звената БДС в София и страната, включваща в допълнение назначение на чиновници, които да подкрепят работата при усилване на потока от жители, чието образование изисква софтуерно време. Внедряването им в дейностите се прави поетапно. Мария Костадинова, консултант, добави, че бяха обособени мобилни групи, които при подадени молби от съответни организации, компании, държавни институции, общини на място обслужваха жителите и одобряваха техните заявки. Същевременно тези групи работиха и в лечебни заведения, подкрепяха и хора, които са в неравностойно състояние. Така до март месец т. година дневно в цялата страна се одобряваха до 13 000 заявки за замяна на документи. Значителен спад бе маркиран по време на създалата се епидемиологична конюнктура – до 1350 заявки дневно. От предходната седмица още веднъж статистиката регистрира растеж на искащите да възобновят своите персонални документи, което постанова и въвеждането на по-гъвкава организация на работа.
За облекчение на жителите от през днешния ден във всички звена БДС в Столична дирекция на вътрешните работи се вкарва удължено работно време: делнични дни – от 8.30 часа до 18.30 часа. Съгласно авансово направен график, в съботните дни от 8.30 до 14.30 часа в София заявки за документи ще могат да бъдат подавани в по две районни ръководство, както следва:
8 август - Второ и Седмо РУ;
15 август - Трето и Пето РУ;
22 август – Шесто и Осмо РУ;
29 август - Първо и Девето районно управление (на МВР).
Гражданите могат да изберат да подадат заявки за нови документи за идентичност по местоживеене, по месторабота и така нататък новите документи ще се получават от същото място, от което са подали заявката си. Във всички звена БДС в страната, по предварителни инструкции и при нужда също ще се вкарва спомагателна организация, в това число и удължение на работното време с жители.
От Министерство на вътрешните работи напомнят, че срокът на годност на документите за идентичност, който изтича до 31 октомври 2020 година, се удължава с 6 месеца. За периода на удължаването документът е годен единствено на територията на Република България. По предпочитание, нов документ за идентичност може да бъде публикуван и преди приключване на снадки 6-месечен период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР