От днес започваме събирането на подписи за извънредно заседание на

...
От днес започваме събирането на подписи за извънредно заседание на
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС иска извънредно заседание на СОС заради транспортния хаос

От през днешния ден започваме събирането на подписи за изключително съвещание на Столичния общински съвет, което желаеме да се организира на 23 май. Това сподели на брифинг в Столичния общински съвет общинският консултант от групата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Повод за брифинга бе вчерашното решение на Административен съд - София-град, който постанови „ да бъдат абсолютно прекъснати дейностите, осъществявани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от заместник-кмета по превоз Илиян Павлов, по отношение на въвеждане на нова непрекъсната организация на придвижването в София по бул. „ Витоша ”, бул. „ Патриарх Евтимий ” и ул. „ Проф. Фритьоф Нансен ”. 

Искаме на изключителното съвещание да бъде изслушан кметът Васил Терзиев, неговият екип, районните кметове, заместник-кметът по превоза Илиян Павлов, на който продължаваме да желаеме и държим да получим неговата оставка. Призоваваме ръководителя на Столичния общински съвет да се съобрази с желанието ни, сподели Хекимян.

Той изясни, че настояването за изключително съвещание ще бъде импортирано през днешния ден. Ще съберем подписи на една трета на представителите на жителите в Столичния общински съвет, с цел да може това искане да бъде законно и в границите на седем дни това съвещание да се състои, добави той. 

Мина един месец, откогато получихме обещанието на кмета Васил Терзиев, в случай че има нова организация на придвижването, ние да бъдем известени като общество и да има необятна социална полемика. Такава нямаше. Близо един месец не престават и митингите на хората и публичното неодобрение, добави Антон Хекимян. 

Той разяснява, че общинските съветници от ГЕРБ-СДС, както и протестиращите жители, не са против построяването на „ велоалеи, бус ленти и метаморфоза на придвижването “, само че това би трябвало да бъде направено законно. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР