От днес започвам работа в БТВ. Малко рестарт. Ще правя

...
От днес започвам работа в БТВ. Малко рестарт. Ще правя
Коментари Харесай

Марин Николов:От днес започвам работа в БТВ

" От през днешния ден стартирам работа в БТВ. Малко рестарт. Ще върша вести, следствия и репортажи за нещата от живота по телевизия, която и в този момент пази държанието на четвърта власт. Дано продължи дълго по този начин. Чест и почитания към новите сътрудници и към всички, които бяха с мен през последните месеци. Пътят не е еднакъв и надали ще бъде, само че това към този момент не е изненада. Живи и здрави, продължаваме дружно! “, това написа проверяващия публицист Марин Николов,  във фейсбук профила си,  съобщи blagoevgrad-news.com.

 Screenshot_2

Марин Николов е проверяващ публицист, създател на десетки журналистически следствия. Разследванията му са в разнообразни сфери: документните измами, екологията, опазването на културното завещание, публичните поръчки, иманярската мафия, горската мафия, корупцията във властта: правосъдната, изпълнителната и локалната власт и други

Той е притежател на първа премия за проверяваща публицистика на Фондация „ Радостина Константинова “ за 2015 година, както и отличие в самодейността „ Достойните българи “ за 2015 година През 2016 година получава първа премия за журналистическо следствие в региона на опазването на околната среда. Николов е и притежател на наградата „ Репортер на годината “ на Фондация „ Димитър Цонев “ за 2019 година за репортажа (с продължение) „ С ченге на пазар “, в който тематика на следствие е чистотата в връзките сред служители на реда и дилъри на дрога в град Плевен. За същия репортаж Марин Николов е награден и в състезанието „ Сърце и слово против опиатите “ в памет на ирландския кореспондент Вероника Герин, убита през 1996 година от наркодилъри. (Конкурсът „ Сърце и слово против опиатите “ се организира за първи път през 2007 година и е основан по концепция на Общинския съвет по наркотични субстанции в Благоевград с поддръжката на посолството на Република Ирландия в България.)

Сред отличените следствия на Николов е и „ Тютюн “ (2015), което разкрива всеобща скица за източване на милиони левове държавни дотации за подкрепяне на произвеждане на тютюн от фиктивни производители, които на процедура не отглеждат растението. Повечето от получателите на дотациите са доближени до две поредно ръководещи политически партии в България. Награда получава и материалът – „ Екорекет “ (2015), където със скрита камера са проследени схеми, по които избрани организации, наричащи себе си природозащитници, изнудват предприемачи в областта на енергетиката за стотици хиляди евро. Обещанието на „ природозащитниците “ против желаната сума пари е да не блокират техни планове посредством правосъдни каузи. Широк публичен отзив провокира следствието „ Спирките на София “ от 2016 г, което демонстрира по какъв начин Центърът за градска подвижност към Столичната община и заместник-кметът на София по превоза Любомир Христов провеждат социална поръчка за създаване на навесите за автобусните спирки на града, а спечелилият реализатор се оказва фамилна компания на депутата от 42-то Народно заседание Ирена Коцева. След следствието на Николов депутатът, заместител кметът и управлението на Центъра за градска подвижност към оня миг подават оставките си.

През април 2013 година Марин Николов и тогавашният му сътрудник Васил Иванов наблюдават скица за пазаруване на гласове за идните по това време парламентарни избори в няколко села във Видинска област. Чрез скрита камера купуват 750 гласа против сумата от 17 000 белязани лв..

С огромен отзив е и филмът „ Синхрон на ползи “ (2018), в който се вижда по какъв начин родственици на шефове на регионални аграрни дирекции в страната печелят стотици хиляди левове от европейски дотации с реплика на земеделска активност или по програмата за къщи за посетители. Сред добилите популярност следствия на Марин Николов са и „ Криминалното енерго “ (2014), „ На патерици “ (2017), „ БДЖ-игри “, „ Глухият пациент “ (2019).

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР