От днес започва временното разрешаване на проблема със свлачищата по

...
От днес започва временното разрешаване на проблема със свлачищата по
Коментари Харесай

Започва обрушването на скатовете на пътя за Рилския манастир

От през днешния ден стартира краткотрайното разрешаване на казуса със свлачищата по пътя за Рилския манастир . В началото на седмицата стартира обрушването на скатовете и замрежването им. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков , който преди дни инспектира  пътя към Светата обител.

Министър Нанков заяви, че ще бъде входиран и план за дълготрайно разрешаване на казуса със свлачищата и срутищата по трасето.



В момента придвижването в права от 250 м по пътя се реализира в една лента. Участъкът е сигнализиран с нужните пътни знаци, а скоростта е лимитирана до 40 км/ч. Преминаването е безвредно. След започването на ремонтните действия обаче, ще се наложи и поетапно затваряне на пътя, за по няколко часа.

По време на ремонтите, придвижването ще се контролира от " Пътна полиция " като работата им ще бъде подкрепена и от чиновници на Областно пътно управление-Кюстендил и от пътноподдържащата компания.

За трайното подсилване на ската при 27 км следва провеждането на процедура по Закона за публични поръчки (ЗОП) за разработване на механически план за осъществяване на укрепителни и предпазни работи. Целта е проучвателно-проектанските работи да изяснят инженерно-геоложките условия в региона на срутищните процеси, аргументите за тяхното пораждане и да бъдат препоръчани съответни мероприятия за трайното подсилване, възобновяване и недопускане в бъдеще на сриване на скални маси върху пътното платно.-->

За разрешаването на проблемите по пътя ще се търси финансиране от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне . Пари от там обаче евентуално ще бъдат отпуснати следващата година, по тази причина дотогава ще се работи със средства на АПИ, заяви Нанков. Първоначалното подсилване на пътя би трябвало да завърши до два месеца, в случай че разрешават метеорологичните условия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР