От днес започва поетапното въвеждане на електронно възлагане на обществени

...
От днес започва поетапното въвеждане на електронно възлагане на обществени
Коментари Харесай

Започва поетапното въвеждане на електронно възлагане на обществени поръчки

От през днешния ден стартира поетапното въвеждане на електронно възлагане на публични поръчки. Он-лайн платформата не би трябвало да позволява манипулиране на документите и незаконосъобразни практики.
Използването на електронната платформа за възлагане на поръчките ще се случва на два стадия.
От 1 януари измененията в закона, признати дефинитивно на 18 декември, влизат в действие за възложителите от централната администрация за огромните общини в страната и за възложителите с максимален опит, измежду които главно са огромните предприятия.
Вторият стадий на електронните публични поръчки би трябвало да се случи от 1 април тази година и за всички останали възложители, които за провеждането на публични поръчки ще би трябвало да употребяват централизираната електронна платформа. Бизнесът се надява това да докара до изсветляване на процеса на осъществяване на публичните поръчки.
От Стопанската камара обявиха, че 2/3 от интервюираните нейни членове не са взели участие в състезанията по Закона за публични поръчки (ЗОП) през предходната година, тъй като се съмняват в прозрачността на процедурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР