От днес започва обезопасяването и укрепването на 250-метровия участък от

...
От днес започва обезопасяването и укрепването на 250-метровия участък от
Коментари Харесай

Започва обезопасяването на участъка от пътя за Рилския манастир

От през днешния ден стартира обезопасяването и укрепването на 250-метровия сектор от пътя за Рилския манастир (път III-107 Кочериново - околност Кирилова поляна), по който има засилили се срутища. Опасните скали в региона ще бъдат обрушени, ще бъдат поставени и предпазни мрежи.

Първоначалното подсилване на пътя се чака да завърши за период от два месеца. В момента екип от геодезисти работи върху набелязването на ограничения за дълготрайното решение на въпроса в този сектор от пътя.

За трайното подсилване на ската при 27-ми км към този момент е стартирала подготовката на социална поръчка за изработването на механически план за осъществяване на укрепителни и предпазни работи в сектора. Целта е проучвателно-проектанските работи да изяснят инженерно-геоложките условия в региона на срутищните процеси, аргументите за тяхното пораждане и да бъдат препоръчани съответни мероприятия за трайното подсилване, възобновяване и недопускане в бъдеще на сриване на скални маси върху пътното платно.

В момента придвижването в права от 250 м по пътя до Рилския манастир се реализира в една лента. Участъкът е сигнализиран с нужните пътни знаци, скоростта е лимитирана до 40 км/ч., като прекосяването е безвредно.
По време на ремонтните действия пътят ще се затваря отчасти за по няколко часа, според от трафика и натовареността на сектора.

Движението ще се контролира от „ Пътна полиция “, като работата им ще бъде подкрепена от чиновници на Областното пътно ръководство - Кюстендил и от пътноподдържащата компания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР