От днес започва нов модел на управление на COVID кризата

...
От днес започва нов модел на управление на COVID кризата
Коментари Харесай

Премиерът обяви 10 COVID мерки за бизнеса

От през днешния ден стартира нов модел на ръководство на Коронавирус рецесията - които са групирани, тъй че, в случай че има такива с дребен брой кревати, да се вливат с такива с повече такива кревати, което се чака да понижи рискът от затваряне на области. България се разделя на 6 клъстера от области.

Това изясни министър председателят Кирил Петков, който се включи онлайн на среща в Министерския съвет по показване на Националния действен проект за справяне с COVID-19. Решението е взето след среща с отраслови министри по опазване на здравето и обучение.

Така, по думите на премиера, няма да има прекъсване на живота и на бизнеса. " Установихме на база цялостен разбор, че най-критичният фактор е процентът претовареност на интензивните кревати, това предопределя дали ще отговорим на натиска от Коронавирус рецесията и ще има риск за хора, които няма да имат достъп ", изясни министър председателят.
 Асена Сербезова: Ваксините са изпитани
Асена Сербезова: Ваксините са изпитани

90% от интензивните са неимунизирани, от 31 000 умряли - единствено 8 са били с бустер

Той счита, че по този начин съгласно развиването на Коронавирус вълната ще има прогноза за всяко семейство и бизнес какво може да се случи идващите няколко дни. Етапите са четири. При 50% претовареност на интензивните кревати ограниченията ще са дребни, при 60% - втори стадий, при 70% - трети стадий, когато на учебно заведение остават единствено децата от 1 до 4 клас, - ще се затварят бизнеси симетрично, с изключение на аптеки и хранителни магазини.

Сега сме на стадий едно, разгласи Петков.

Премиерът анонсира 10 ограничения за поддръжка . Остава 60 на 40, Проект " Патронажна грижа ", план " Запази ме ", Проект за храна или главно материално подкрепяне, през ББР стратегия Възстановяване, Фонд на фондовете - Възстановяване, през ББР - поддръжка за туризма, 9%ДДС, спомагателни схеми в туризма, компенсиране на загуби и възобновяване на средства за компании и туроператори, новата мярка е стадий 4 - тя е единствено за микро-, дребни и междинни предприятия. Ако се стигне до нея, ще има 20% безплатна финансова помощ от междинните доходи на бизнеса - в размер до 100 000 лева
 Броят свободните интензивни кревати по области
Броят свободните интензивни кревати по области

Основен знак за смяна на ограниченията

Министърът на опазването на здравето Асена Сербезова добави, че се чака натоварване на здравната система поради Омикрон и не се знае по какъв начин ще се развие.

Тя проучва свободните интензивни кревати - някъде 70%, другаде 30%. След среща с РЗИ е поискано да се следи потенциалът на леглата, математически модел пък ще следи съществуването на медицински личен състав и неговата заболяваемост. Преминаването от стадий 1 към стадий 4 зависи от заетостта на интензивните кревати, а от 3 до 5 дни се чака да имат хората и бизнесът за обявявяне на ограничения , даде обещание Сербезова.
анкета
Какво ще извършите при идването на Омикрон?
Ще се имунизирам Ще си сложа бустер доза Маски и отдалеченост Нищо, с цел да вървим към стаден имунитет Стига сте ни плашили
Ще се имунизирам

Ще си сложа бустер доза

Маски и отдалеченост

Нищо, с цел да вървим към стаден имунитет

Стига сте ни плашили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР