От днес започва набиране на кандидатури по проекта София избира

...
От днес започва набиране на кандидатури по проекта София избира
Коментари Харесай

Столична община ще прави нормални тоалетни в училищата

От през днешния ден стартира набиране на кандидатури по плана " София избира децата ", който получи най-вече гласове на жители в програмата на кмета Йорданка Фандъкова " София избира ".

Проектът, който завоюва най-вече гласове на софиянци, е за модернизиране на учебните тоалетни в общински учебни заведения, а Столичната община ще отдели 1.5 млн. лева за ремонта. Интересното тук, че това не би следвало да е вест и изобщо да стои като неуреден проблем. 

Началото на осъществяването на плана показаха заместник-кметовете на Столична община – по строителство инж. Ангел Джоргов и по цифровизация Генчо Керезов – и създателите на плана „ София избира децата “ Ивелина Иванова и Деница Шилигарска.

" Целта на тазгодишния план е създаването на модерни учебни тоалетни и възстановяване на средата за децата, изключително за най-малките възпитаници – от предучилищна възраст до 7. клас ", каза инж. Ангел Джоргов. 

По думите на зам.-кмета Керезов пък програмата провокира висок интерес както откъм планови оферти, по този начин и откъм гласоподаване. " Проектът, който завоюва най-вече гласове, има висока обществена значителност. Разчитаме, че с развиването на Програмата ще се оферират сходни качествени оферти с явен ангажимент от подателите към тяхната реализация, какъвто поеха Ивелина и Деница ", разяснява той.

Авторите на плана обявиха, че " крайната цел не е за промяна на едни плочки с други, а за стабилно нахлуване на положителни архитектурни решения в учебните здания, за осмисляне на санитарните пространства като функционалност и хармония и за основаване на модел на дълготрайна колаборация сред експерти и учебни заведения при основаване на модерна просветителна среда. "

" В дълготраен проект учебните заведения, в които има дейна и градивна локална общественост, съумяват да основат и поддържат съответна среда, стъпвайки върху съответните потребности и мощни страни на даденото учебно заведение ", каза също Иванова.

Деница Шилигарска акцентира, че въвличането на учениците в дълготраен стадий ще подсигурява не просто дейното запазване на съответните учебни тоалетни, само че съзнателното и интензивно отношение на младите жители към цялата обществена инфраструктура и заобикаляща среда.

Основни критерии за избора на планове:

Състояние на учебните тоалетни и санитарни пространства. Брой ползватели.
Политика за поддържане на хигиената и запазване на учебните санитарни пространства в дълготраен проект.
Политика по замесване на заинтригуваните в дълготраен проект лица.

Директорите на учебни заведения могат да аплайват по плана до 2 май, а оценяването ще се извърши в интервала от 3 май до 17 май.

Ремонтните действия и осъществяване на осъществяването е планувано да се извърши през лятната почивка, с цел да не се пречи на образователния развой.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР