От днес започва монтирането на нови 500 ограничителя с формата

...
От днес започва монтирането на нови 500 ограничителя с формата
Коментари Харесай

Започва монтирането на нови ограничители по столичната улица "Граф Игнатиев"

От през днешния ден стартира монтирането на нови 500 ограничителя с формата на призма по столичната улица " Граф Игнатиев ", които ще отделят трамвайното трасе от пешеходната зона. Очаква се трамвайното придвижване да бъде възобновено идната седмица, когато комисия от Дирекция „ Национален строителен надзор “ ще ревизира сменените трамвайни релси, разгласи основният проектант на София Здравко Здравков.  

Предишните ограничители, които бяха сравнявани от столичани с перки на акули и надгробни плочи, са модифицирани и срязани на половина. По-малките по размер призми имат за цел да покачат вниманието на пешеходците, защото улицата ще бъде първата в града със споделено пространство сред минувачи и публичен превоз, изясни основният проектант на столицата Здравко Здравков: " Тези призми са понижени като габарит от 40 на 18 сантиметра. Всички тези ограничители ще бъдат поставени на лепило. До тези призми ще има дактилна линия, която е водеща за хората, които са в неравностойно състояние ".

Практиката трамвайното трасе да бъде на равнището на тротоарите е прилагана в редица европейски градове като Мадрид и Амстердам, посочи основният архитект арх.Иво Панталеев: " Графът " има едни доста тесни сектори, където тротоарите са незадоволителни даже двама индивида да се разминат и една съществена концепция - да се обединят пространства от фасада до фасада е осъществена в тесните сектори посредством унищожаване на тротоарите ".
 

Арх.Здравков увери, че всички нередности по трасето ще бъдат отстранени преди края на ремонта, който по контракт би трябвало да приключи през март следващата година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР