От днес започва кампанията за предсрочните парламентарни избори в Северна

...
От днес започва кампанията за предсрочните парламентарни избори в Северна
Коментари Харесай

15 партии и коалиции се борят за място в парламента на Северна Македония

От през днешния ден стартира акцията за предварителните парламентарни избори в Северна Македония. Изборите бяха планувани в началото за 12-и април, само че се отложиха поради пандемията. Кампанията би трябвало да протече без манифестации, с лимитирани срещи с гласоподавателите, видеопрезентации на партийни стратегии и обръщения през обществените мрежи.

Във вота ще вземат участие 15 партии и обединения, като някои започнаха да показват предизборната си платформа. От едната страна е опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, като това е първият парламентарен избор за водача й Християн Мицкоски. Той ще се сблъска за първи път непосредствено със Зоран Заев - водач на СДСМ. 

За първи път в историята на страната има мултиетническа предизборна коалиция сред СДСМ  и Беса на Билал Касами. Очакваше се в центъра на предизборната акция да е европейското бъдеще на Северна Македония, само че пандемията и икономическите последици засенчиха геостратегическите цели.

Гласуването ще протече в границите на три дни. На 13 юли медицинските служащи ще стартират да събират гласовете на пациентите, инфектирани с ковид и на всички, които са в самоизолация. На идващия ден - 14-и юли, ще гласоподават трудноподвижните гласоподаватели, болните, военните и пандизчиите. А на 15 юли всички останали гласоподаватели. Те ще би трябвало първо да минат стерилизация на ръце, да бъдат с маски и да стоят на отдалеченост, когато упражняват правото си на избор. Избирателните описи би трябвало да бъдат утвърдени до 4 юли.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР