От днес започва изплащането на 300 евро за всяко дете

...
От днес започва изплащането на 300 евро за всяко дете
Коментари Харесай

300 евро помощ за всяко дете в Германия, включително новородените

От през днешния ден стартира изплащането на 300 евро за всяко дете в Германия. Това е единствено една от ограниченията в съгласувания още през юни избавителен пакет за справяне с пандемията. Тази сума ще получат близо 18 милиона деца. Заявки за приемането на парите не се подават - изплащането става автоматизирано.
Добавката е част от големия пакет с ограничения за справяне с рецесията, подбудена от ковид. 200 евро от общата сума ще бъдат изплатени през септември, а останалите 100 евро - през октомври.

Единствената причина за приемане на сумата е през тази година най-малко за един месец да са били получавани детски надбавки - т.е., бонуса от 300 евро ще получат и родителите, чиито деца ще се родят до края на годината, осведоми Дарик.

Ръководителят на немския Институт за стопански проучвания Марсел Фрацшер акцентира, че
бонусът е освен доста логичен, само че и „ една от най-разумните ограничения в пакета за поощряване на конюнктурата “. „ Тази добавка ще помогне бързо и целеустремено на фамилиите, които имат потребност от поддръжка в рецесията “, счита той.

" Конкретната дата за погашение на сумата зависи от крайната цифра в номера за приемане на детски надбавки - ще се стартира с нулата. Право да получат
бонуса имат близо 18 милиона деца и младежи, а общата сума на заплащанията възлиза на милиарди. Мнозина обаче дефинират мярката като незадоволителна. „ Еднократният бонус от 300 евро въобще дори не може да подкрепи фамилиите в задоволителна степен “, счита депутатката от Лявата партия Сабине Цимерман.

Тя има поради събитието, че пандемията в допълнение е влошила обстановката на многодетните фамилии с по-ниски приходи. Според изчисленията на Цимерман, направени въз основата на формалните статистически данни, предходната година съвсем 40% от фамилиите с три и повече деца са били застрашени от беднотия.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР