От днес започнаха проверки на ветеринарните власти и в сливенско

...
От днес започнаха проверки на ветеринарните власти и в сливенско
Коментари Харесай

Всички прасета в село Мечкарево са заклани в съответствие с разпореждането

От през днешния ден започнаха инспекции на ветеринарните управляващи и в сливенско в три километровата санитарна зона към промишлените свинекомплекси. Целта е да бъде открито има ли към момента живи свине в дворовете.

Мечкарево, Сливен

Георги Христов, който е отглеждал две свине споделя,че се е съобразил с наредбите за непринудено умъртвяване на животните си още предходната седмица. Категоричен е, че откакто отмине заплахата от разпространяване на болестта още веднъж ще гледа свине.
Георги Христов: Какво да вършим, щом е за всички няма смисъл да се съпротивляваме и да вършим, санкции може да има.
Село Мечкарево се намира в непосредствена непосредственост до една от четирите свинеферми в региона.
доктор Димо Кондов, ОДБХ, Сливен: В село Мечкарево са се отглеждали 17 свине заден двор на 10 притежателя. Всички са заклани в сходство с разпорежданията, тъй че нищо няма да умъртвяваме на този стадий, единствено стерилизация и да се уверим, че всичко е спазено, това, което е подредено.
Ветеринарните екипи споделиха, че следва инспекция в към 100 обитаеми места в Сливенска област. Там, където бъдат открити животни, ще бъде направено 24-часово наставление, след което ще се пристъпва към умъртвяване на прасетата по човечен метод
доктор Емил Георгиев, ОДБХ, Сливен: След което се изнасят благодарение на кметството се заравят. Днес ни е първият ден, в който тръгваме да реагираме за тези неща.
Ветеринарите ще разчитат на помощта на полицията, в случай че възникне напрежение с някои от стопаните, които към момента не са умъртвили животните си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР