От днес започна изучаването на корейски език в две бургаски

...
От днес започна изучаването на корейски език в две бургаски
Коментари Харесай

В две бургаски училища ще учат корейски език

От през днешния ден стартира проучването на корейски език в две бургаски учебни заведения. Кметът на Бургас Димитър Николов и Негово Превъзходителство Джънг Джингю откриха образователната година в главно учебно заведение " Коджакафалията ", където 36 петокласници и шестокласници стартират усвояването на езика. Малко по-късно те посетиха гимназията по компютърно програмиране и нововъведения, където също започват часове по корейски за 30 осмокласници.

" Интересът е огромен, чакаме от шефовете и на останалите бургаски учебни заведения да дадат своите поръчки, с цел да се провеждат и там часове. С корейското посолство търсим разновидности и за спомагателни преподаватели, които да стартират да преподават в Бургас и благодаря на Негово Превъзходителство Джънг Джингю за тази опция ", сподели кметът Димитър Николов.

" Вярвам, че с по този начин предоставената опция ние ще научаваме повече за България и Бургас, а българите ще научават повече за Корея. Благодарение на господин Димитър Николов, който пое самодейността и се обърна към нас, ние направихме всичко допустимо да подпомогнем организирането на тези часове по корейски език в Бургас. И в Корея младежите имат интерес към България, в университета в Сеул има паралелка за проучване на български. По този метод ще реализираме добър продан сред младежите на двете страни ", сподели в приветствието си посланикът на Република Корея в България Джънг Джингю.

Домакини на събитията през днешния ден в Бургас бяха шефовете на двете учебни заведения Михаил Ненов и Димитрина Тодорова. В делегацията участваха почетния консул на Република Корея в Бургас Йосиф Спиридонов и ръководителят на комерсиалната и индустриална камара на България и Корея Калин Дамянов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР