От днес започна дезинфекцията на общински обекти и на обществения

...
От днес започна дезинфекцията на общински обекти и на обществения
Коментари Харесай

Започна дезинфекцията на тролеите и общинските обекти в Плевен

От през днешния ден стартира дезинфекцията на общински обекти и на публичния превоз в Плевен. Тя се прави по отношение на оповестената епидемиологична конюнктура след откритите два случая на инфектирани с ковид в университетската болница „ Д-р Георги Странски “. Ще се дезинфектират пространствата в Дирекция „ Приходи от локални налози и такси ”, в Оперативна програма „ Жилфонд ”, ЕСГРАОН, Автогара Плевен, както и в постройката на Община Плевен и стаи в Областна администрация. Със съответните разтвори ще се пръскат и тролейбусите, които са в режим на изчакване на промяната си в тролейбусното хранилище. Дезинфекцията ще бъде периодическа, заяви кметът на Плевен Георг Спартански.
Той добави, че достъпът до детските ясли и градини е преустановен. При засилени ограничения за сигурност ще работят Детска кухня и Домашният обществен патронаж работят. Залите, благосъстоятелност на Общината, са заключени и няма да се употребяват за културни, спортни и всеобщи мероприятия.
„ Ситуацията не е приятна, само че има задоволително информация въз основата на опита на другите страни в битката с ковид по какъв начин се популяризира, какви са признаците, какви са персоналните защитни средства. Обръщам се към хората с зов да съблюдават висока персонална хигиена. Избягването на посещаване на затворени пространства с доста хора е въпрос на персонален надзор и демонстрация на съзнание ”, сподели Георг Спартански.
Общинската администрация на Плевен е поискала от централната власт спомагателни количества медицински маски. Очаква се доставката им да стартира още през днешния ден и да продължи в идващите дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР