От днес заменяме старите микробуси за обслужване на трудноподвижни хора

...
От днес заменяме старите микробуси за обслужване на трудноподвижни хора
Коментари Харесай

Нови екомикробуси ще транспортират трудноподвижни хора в София

От през днешния ден заменяме старите микробуси за обслужване на трудноподвижни хора с нови с екостандарт ЕВРО 6. " Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Микробусите бяха показани в наличието на зам.-кметовете Албена Атанасова, Дончо Барбалов и шефа на дирекция „ Транспорт “ Иван Николов.

Новите микробуси са климатизирани, оборудвани с платформи и GPS устройства за надзор на придвижването.

"Предвиждаме да разтеглим потенциала с още 8 транспортни средства – сподели също кметът. – Столична община разполага със профилирано звено с диспечер, който приема поръчки и водачи, които оказват помощ при качване и слизане. Средно 644 индивида на месец употребяват услугата. Удължихме работното им време по искане на организациите на хората в неравностойно състояние – от 6 сутринта до 23 ч. вечерта, в това число и празничните дни. Цената на транспорта е 1 лева Заявки се вършат до 12 чàса преди използването и колата се изпраща на адреса. "

"Повече от 10 година Столична община предлага профилираната услуга за напредване от вкъщи до мястото, където трудноподвижните хора би трябвало да отидат – работа, медицински услуги или културни събития, с цел да имат деен живот " – уточни също кметът Фандъкова.

Новите микробуси са закупени по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ с присъединяване на 20 столични региона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР