От днес забавни графични послания за чистота ще напомнят на

...
От днес забавни графични послания за чистота ще напомнят на
Коментари Харесай

Рисунки върху контейнери за отпадъци приканват да пазим чисто

От през днешния ден занимателни графични послания за непорочност ще припомнят на жителите на кв. Кичук Париж в Пловдив да се замислят къде и по какъв начин изхвърлят отпадъците си. Акцията е дело на креативния тандем Goldhorn (Златорог), прочут с графити рисунките си в Капана, и на платформата за чиста градска среда „ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “.

Поредната самодейност на деятелите за непорочност в Пловдив беше извършена пред любопитните погледи на трийсетина деца на възраст сред 8 и 12 години от занималня „ Киколина “. Част от тях се включиха в изрисуването на контейнерите. За дребните художници беше забавно да научат за какво е значимо да пазим чисто, по какъв начин да събираме разделно отпадъците си и къде да ги изхвърляме. През месец юли следва изрисуването с послания за непорочност на още контейнери в града.

„ АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! “ е платформа, която сплотява напъните на деятели, доброволци, жители, актьори и представители на разнообразни организации, за да бъде променено отношението на хората в Пловдив към отпадъците. За да живеем в по-чист град #БезОтпадъци и с цел да притегли вниманието на пловдивчани към тематиката за чистотата в града, през последните два месеца платформата подкрепя разделното събиране на опаковките от храна и питиета на шест огромни събития в града, сътвори насоки по какъв начин да се провежда чисто събитие и организира няколко обществени акции, измежду които и представянето на така наречен Траш патрул.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР