От днес за туристите в София се предлагат електронни аудио

...
От днес за туристите в София се предлагат електронни аудио
Коментари Харесай

От днес чуждите туристи в София ползват страхотно удобство

От през днешния ден за туристите в София се оферират електронни аудио гидове, особено създадени на 7 езика – британски, немски, френски, испански, съветски, италиански и български.

Устройствата, познати от музеите, в този момент могат да се употребяват в града. Това е неповторима услуга, основана особено за самостоятелни екскурзии, акцентира Лариса Кузнецова, на която й хрумва концепцията. Тя идва в България от Иркутск със брачна половинка си Михаил Пешев. Разхождайки се из Несебър открива какъв брой е комплицирано да схванеш повече за забележителностите, даже разговаряйки с локалните хора.

Маршрутите, създадени за София и Пловдив, включват съществени забележителности и са с дълготрайност към 3 часа. За всеки обект са готови аудио разкази, в които историческите обстоятелства са показани увлекателно и с любопитни детайлности. Те са направени по този начин, че да са подобаващи и забавни за всеки екскурзиант, даже за възпитаници. За улеснение на чужденците се е наложило да запишат и къси видео-упътвания на изключително комплицираните за ориентировка места.

Аудио гидовете оферират доста повече информация спрямо мобилните приложения. Звуковите файлове са с дълготрайност от 4 до 6 минути за всеки обект. За плана Audio Guide България е създаден и профилиран програмен продукт, който да контролира отдаването чартърен на устройствата, да обезпечава онлайн резервациите, да регламентира посредничеството на хотелите и да води статистика. За него към този момент има поръчки от Русия и Индия.

" Ние търсехме най-хубавото показано на пазара мултимедийно устройство, което да разрешава качване на видео, фотоси, видео на жестомимичен език, свързване с индукционна бримка ", прецизира Лариса. Така се появява още една тенденция на активността им – стават публични представители на електронни аудио и радио устройства за 10 страни на Балканите.

След София и Пловдив услугата - градски аудио гид скоро ще се предлага в Созопол и Несебър, приготвят се аудио екскурзии на още 7 езика. Лариса Кузнецова има и блог в обществените мрежи, където споделя потребна информация за живота и пътешествиятаси из България. Тя е щастлива, че може да покаже на другите хубостта, която намира в нашата страна.

Бях изумена какъв брой прелестна е тази неголяма като повърхност страна. Колко доста забележителности има тук. Тези, които идват за морска отмора, даже не подозират, какво величие има стига единствено малко да отидеш настрана.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР