От днес втора глобална марка на световния лидер в производството

...
От днес втора глобална марка на световния лидер в производството
Коментари Харесай

Втори глобален бранд на Нестле започва да се произвежда в София

От през днешния ден втора световна марка на международния водач в производството на храни и питиета Нестле Груп стартира да се създава в България. 

С инвестиция от 19 милиона лв. в близо 100 машини от най-ново потомство компанията стартира производство в шоколадовата си фабрика в София на  международния бранд - бонбоните “Смартис ”. Популярните дражета в разноцветни капсули с шоколадова вътрешност са по рецептурна формула, която изцяло дават отговор на един от главните стандарти на мултинационалния бранд от ден на ден да предлага качествени артикули за здравословен живот. В състава им се съдържа качествено какао с понижено количество захар и напълно естествени оцветители, а опаковката им е от 100% рециклируема хартия. Продукцията от новите индустриални линии в София е предопределена за 10 пазара, измежду които Великобритания, Германия, Италия и Франция.  Производственият потенциал е  188 броя опаковки на минута и 6 тона пакетиране на ден.

“Днес даваме старт на едно историческо произвеждане. Един ден, когато отново ще пътуваме повече и забележим “Смартис ” в тези рециклируеми хартиени опаковки в други страни, ще знаем, че се създават в България ”, означи Нели Ангелова, шеф “Комуникации ” на компанията за югоизточния пазар. 

Новата технология, посредством която са отворени нови 70 работни места, е с напълно с автоматизирани процеси. Те ще произведат 2,3 милиона опаковки разноцветни шоколадови бонбони до края на годината. Производственият потенциал е  188 броя опаковки на минута и 6 тона пакетиране на ден. Космическата скорост на производството е във тънък синхрон с прецизното съблюдаване на рецептурата на сладките бонбонки, която изисква най-малко седмица търпеливо следване на строго избрани логаритми и процеси: шоколадът за сърцевината на дражетата първо отлежава. След това се смесва със захарен сироп, а присъщите радостни цветове, основани да предизвикат детското въображение на децата по света - зелен, червен, наследник, жълт, розов, лилав, кафяв и оранжев (с усет на портокал)  се създават за към два дни от напълно естествени оцветители от натурални артикули - спирулина, шафран, малц, репичка, цвекло и куркума. Дори полирането им се прави с натурален артикул - пчелен восък. Самото дражирането, което включва оцветяване и гланциране на бонбоните, лишава 10 часа. 

Производството е ситуирано на повърхност от над 4000 кв. м в шоколадовата фабрика в София, където от години се създава и различен световен чбранд на Нестле - десертът “КитКат ”, който отсам също потегля към целия свят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР