От днес всички общини могат да получат финансиране за патронажна

...
От днес всички общини могат да получат финансиране за патронажна
Коментари Харесай

Пренасочват 45 млн. лв за общините с патронажна грижа

От през днешния ден всички общини могат да получат финансиране за патронажна грижа за възрастни хора в неспособност за самообслужване, лица с увреждания и хора в риск . Парите ще бъдат отпуснати към оперативната стратегия " Развитие на човешките запаси " ОПРЧР. Това е втората мярка от ОПРЧР в поддръжка на най-нуждаещите се и уязвими лица по време на пандемията. Първата мярка към този момент е в осъществяване със подписан контракт с Министерството на здравеопазването на стойност 60 млн. лв. за спомагателни хонорари на здравните служащи.

Целта е общините да наемат чиновници, които да доставят храна и медикаменти по домовете на хора с увреждания, както да им оказват помощ със заплащането на битови сметки.

Общините ще могат да аплайват от през днешния ден, а тези, които към този момент извършват планове по " Патронажна грижа " и дават интегрирани здравно-социални услуги в дома , би трябвало да подадат искане за в допълнение съглашение за избраната в Условията за кандидатстване сума и най-малък брой консуматори.

Останалите общини, както и регионите на Столична община ще могат да аплайват независимо или в партньорство . Условията за кандидатстване ще бъдат оповестени на www.esf.bg и в ИСУН 2020. Въпроси могат да се задават на [email protected].
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР