От днес всеки може да прави подробна справка за собствеността

...
От днес всеки може да прави подробна справка за собствеността
Коментари Харесай

Централен депозитар и НАП с нова електронна услуга

От през днешния ден всеки може да прави подробна информация за собствеността си върху акции на интернет страницата на Централен депозитар. Тя се прави посредством въвеждане на ЕГН и личен идентификационен код (ПИК), публикуван от Националната организация за приходите (НАП).

Справката съдържа информация за собствеността върху финансови принадлежности като акции, облигации и дялове, в кое сдружение са активите и спомагателни данни. Услугата дава достъп до информация и за притежавани акции добити вследствие на всеобщата приватизация.

 Централен депозитар и Национална агенция за приходите с нова електронна услуга

„ Новата електронна услуга, която разработихме дружно с Национална агенция за приходите, има за цел да улесни жителите, да направи достъпа им до информация за собствеността върху финансови принадлежности бърз и безвъзмезден. Това е част от систематичните ни старания да подтикваме интереса към вложенията в акции, както е и метод да развиваме сполучливо финансовия пазар в страната ни. “, сподели Васил Големански, изпълнителен шеф на Централен депозитар.

„ Правим следващата крачка в посока по-бързо и елементарно обслужване на клиентите и на двете администрации. Вярвам, че с предлагането на повече и по-качествени е-услуги насърчаваме доброволното съблюдаване на законодателството. “, разяснява Галя Димитрова, изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите.

Справката е налична на уеб страницата на Централен депозитар, на линк: https://ewallet.csd-bg.bg
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР