От днес всеки българин, имащ право на глас, може да

...
От днес всеки българин, имащ право на глас, може да
Коментари Харесай

Вече можем да проверяваме къде трябва да гласуваме

От през днешния ден всеки българин, имащ право на глас, може да ревизира къде може да пусне бюлетина по време на локалните избори другия месец. Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГРАО) към Министерство на районното развиване и благоустройството обезпечава информация за номера на изборната секция и мястото на гласоподаване за избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 година за всички български жители.

Всички гласоподаватели могат да ревизират адреса на изборната си секция по следните способи:

През Интернет на адрес https://www.grao.bg/elections/
Сайтът дава и опцията да се подават " Заявление за гласоподаване по сегашен адрес " по електронен път от общинските администрации след идентификация с електронен автограф.

Чрез SMS
Изпраща се SMS на номер 18429. Номерът 18429 е обединен и за трите мобилни оператора (А1, Теленор и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без Данък добавена стойност. В текста на SMS се изписват само десетте числа на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на изборната секция за избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 година за прелюдия ЕГН.

Чрез стационарен или мобилен телефон
Избира се 0800 1 4726 ( " 0800 1 GRAO " ). Тел. 0800 1 4726 е безвъзмезден за цялата страна.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР