От днес врачани ще трябва да се простят с емблематична

...
От днес врачани ще трябва да се простят с емблематична
Коментари Харесай

Бутат емблематична сграда във Враца, на нейно място строят мол

От през днешния ден врачани ще би трябвало да се простят с емблематична постройка от близкото минало – Сувенирната палата. Магазинът пустееше от години и единствено няколко щанда на търговци заемаха пазарната повърхност. От през днешния ден стартира събарянето на магазина, защото локална компания завоюва правото да построи нов търговски център. На нейно място ще израсне нов МОЛ , напълно съгласуван с архитектурния образ на Враца. Не е явен крайният период за събарянето на магазина.
От компанията оповестяват, че има неясноти в подземните връзки.. Изискване на администрацията е архитектурният план да бъде съгласуван с културно-историческия образ на центъра на града. Новата постройка ще размени сегашната Сувенирна палата, строена през 1969 година като краткотрайно оборудване. Заради огромната си обезценка тя не привличаше търговци и вложители. Има корозирали железни структури и е пожароопасна.
За жителите на Враца Сувенирната палата беше един от знаците на града от социалистическата ера. Новият търговски център ще има три етажа и четвърти – терасовиден,както и под земята гараж. Проектът е утвърден от Министерството на културата . Предвижда се общата застроена повърхност на новия търговски център да е 2 165 квадратни метра. Общината би трябвало да получи обезщетение не по-малко от 736.13 квадратни метра. В обекта ще бъдат ситуирани офиси на общината, търговски обекти и художествена изложба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР