От днес водачите в портала на МВР могат по електронен

...
От днес водачите в портала на МВР могат по електронен
Коментари Харесай

Експерт: Новата система на МВР за плащане на глоби ще облекчи гражданите

 От през днешния ден водачите в портала на Министерство на вътрешните работи могат по електронен път да ревизират какви отговорности имат. Съответно по най-бързия метод да си платят санкциите. По този метод ще бъдат облекчени жителите ", изясни пред Нова тв някогашният шеф на " Магистрална полиция " полк. Красимир Занев.

Според него има хора, които са санкционирани с електронен фиш, само че не знаят за това. По този метод се образуват и опашките по границите. Има няколко метода за заплащане – постерминали, по банков път, посредством интернет банкиране. За два дни на " Дунав мост " са събрани санкции за над 100 000 лв..

" Има хора, които не желаят да си получават наказателните постановления. Може да се апелира в 7-дневен период. Електронният фиш може да се заплати незабавно. Но наказателното разпореждане не е същото. Имаше случай на лидер с 80 акта. Не ги заплаща, не получава наказателните постановления, кара си несмущаван ", разкри Занев.

От КПКОНПИ се оповестиха срещу новия ред за налагане на санкции на водачите. Според Комисията процедурата не е задоволително прецизирана и са вероятни корупционни практики.

" Винаги съм казвал, че в случай че има обстановка, би трябвало да се спре гражданско лице, което да е от друга позиция. Винаги е съществувала опция за корупционна процедура. Но вследствие на ограниченията на настоящето управление на Министерство на вътрешните работи, тя е сведена до най-малко. За това се инсталираха камери, вкараха се телефони за сигнали.  Наказателният закон е доста явен – и взимащият, и даващият рушвет може да бъде осъден ", сподели Занев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР