От днес влизането в Гърция от България ще е възможно

...
От днес влизането в Гърция от България ще е възможно
Коментари Харесай

Влизаме в Гърция само през „Кулата“


От през днешния ден влизането в Гърция от България ще е допустимо единствено през граничен пункт " Кулата - Промахон " с попълване на специфичен онлайн формуляр 48 часа преди пътуването. Мярката е част от подхванатите до момента от държавното управление в Атина ограничения за битка с ковид.

На граничен пункт " Кулата - Промахон " колите минават бързо, оповестява БНР. 

До този миг няма върнати туристи. Над 200 са обаче камионите, чакащи на границата. Очаква се натискът от трафика да се промени в по-късните часове.

Съгласно новите правила, които Гърция обнародва в Държавния си вестник в неделя вечерта, лицата, които влизат в страната, без значение по какъв метод и от коя страна, в това число и страните членки на Евросъюза, са задължени да покажат хартиеното или електронно копие на формуляра за локализиране на пасажери. Съкратеното му название, изисквано от гръцките управляващи, е PLF.

Контролът се реализира от Генералния секретариат за гражданска отбрана на Националната организация за публично здраве, на които е предоставено осъществяването на медицинския надзор. 

До през вчерашния ден беше известно, че единствено два пункта сред България и Гърция ще пропущат туристи по новите правила - " Кулата " и " Маказа ", а нощес от гръцкото посолство оповестиха, че единственият път, през който ще може да се минава, е " Кулата - Промахон ".

Преди минути Гърция затвори граничния си пункт " Ексохи " за леки коли.

През границата могат да минават единствено тежкотоварни камиони и сезонни служащи против показан документ, че са такива.

Останалите пунктове " Кулата ", " Ивайловград " и " Капитан Петко Войвода "  все още пропущат туристи.

" Кулата " остава единственият сигурен пункт, през който могат да преминат туристи за южната ни съседка.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР