От днес влиза в сила забраната за движение на пътни

...
От днес влиза в сила забраната за движение на пътни
Коментари Харесай

София вече е забранена за каруци

От през днешния ден влиза в действие възбраната за придвижване на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила (каруци) по улиците за публично прилагане на територията на Столичната община – с граници, заключени в карето сред автомагистрала " Европа ", Източна, Западна и Южна дъга на Околовръстен път.

Контролът по осъществяване на тази Наредба се реализира от Столичния инспекторат, СДВР-сектор " Общинска полиция " и дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община.

При определяне на нарушавания способените органи задържат за отговорно бранене транспортното средство до поискването му от притежателя и го връщат след възнаграждение на разноските по виновното бранене.

Животните, употребени за задвижване на транспортни средства с животинска двигателна сила, се предават на Оперативна стратегия " Екоравновесие " и се връщат на притежателя след възнаграждение на разноските за отговорно бранене, развъждане и лекуване.

Столичният общински съвет одобри отчет по тематиката на 10 януари тази година.

Забраната се постанова поради чести нарушавания на водачите на каруци като лишаване на преимущество, придвижване по тротоари, придвижване в насрещното платно.

По предложение на транспортната комисия в Столичния общински съвет от през днешния ден трябваше да влезе и двойното повишаване на репатрирането на погрешно паркиран автомобил – от 60 до 120 лв..

През месец май предлагането беше оттеглено, а на Центъра за градска подвижност е предоставено в период до 3 месеца да изготви разбор на потребността от нови наказателни паркинги в София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР